Malzemeler
- Kuru soğan 1 adet
- Bezelye (dondurulmuş) 1 su bardağı
- Mor lahana 2 su bardağı
- Elma 2 adet
- Bulgur 1 su bardağı
- Ceviz 1 çay bardağı (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
- Tereyağ 2 yemek kaşığı
- Karabiber, pulbiber ve tuz
- Su 2 buçuk bardak sıcak su
- Sos için
- Sarımsak iki diş
- Taze nane (doğranmış)
- Yoğurt 1 kase
Soğanı soyup doğrayalım. Tavaya yağları ekleyip kızdırdıktan sonra soğanları hafif soteleyip bezelyeleri ilave edelim
Elmaları soyup, küçük küçük doğrayalım. Lahanayı robotta rendeleyelim. Tavaya/tencereye lahanaları ilave edip karıştıra karıştıra kavuralım. Elmaları ekleyip lahanalar yumuşayınca bulguru ekleyelim. Baharatlarla birlikte bir iki karıştırdıktan sonra suyunu ilave edelim. Kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirelim. Ateşten alalım ve 5 dakika bekletelim.
- Sarımsakları tuz ile püre haline getirelim ve yoğurdun içine karıştıralım. Doğranmış naneyi de ilave edip sosumuzu hazırlayalım. Cevizleri kabaca doğrayalım. Cevizi serpiştirip, yoğurtlu sos ile servis edelim.