Nasi-Bami Goreng/ Sebzeli Pilav
Pilav için basmati pirinç kullandım. Kurutulmuş sebzeler ve baharat karışımı olan Nasi mix'i pilav suyunu çekmeden önce ekledim, pirinçler suyunu çekinceye kadar piştiler.
Köfteleri yassı şekilde pişirdikten sonra plastik bir kabın içine, dilimlenmiş köfteleri çiçek şeklinde dizdim. Daha sonra pasta yapar gibi sıra ile köfte ve pilavla kabı doldurdum ve servis tabağına ters çevirdim.
Bu sebze karışımından galiba şimdi Türkiye'de de var. Karışımın içinde pırasa, havuç, kereviz, kırmızı dolmalık biber, soğan, sarmısak bulunuyor. Baharatlardan bir kaçı ise; köri, zencefil, kırmızı biber, kimyon, hardal, kereviz sapı, soya sosu tozu ve Türkçe karşılıklarını bulamadığım baharatlar...
Dilerseniz taze sebzelerle de yapabilirsiniz, ama bu kadar pratik olmayacaktır haliyle. Burada yıkanmış ve doğranmış olarak taze Nasi karışımları bulmak mümkün. Bami karışımı ise makarnalar için kullanılır, iki karışımın arasında pek fark yoktur.
Aslında bu yemek tavuk eti ile yapılır. Mutfakta çareler tükenmez, tavuğunuz yoksa benim gibi köfte ile de yapabilirsiz. Endonez'ler ve Surinam'lılar duymasın yemeğimizi değiştirmiş derler.
17 yorum:
Sevgili Tuhfe,
sanat eseri olmus, ellerine saglik!!!Orta ve uzak dogulular pirinc yemeklerini böyle süslemeye bayiliyorlar ama bu kadar güzel süslemeyi akil ederler mi ki;)
Gercekten cok hos görünüyor, lezzetli oldugundan da bir basmati ve yakin uzak dogu yemekleri hayrani olarak %100 eminim!
Sevgiler
Bu arada ilk kez bir girisine zamaninda yetistim sanirim;)
Sevgili Dilek,
Çok teşekkür ederim güzel, ve bir o kadar da beni memnun eden sözlerinden dolayı.
Yemek yapmaktan çok süslemeye bayılıyorum... Keşke yemekleri yapan biri olsa da, ben sadece süslemeleriyle ilgilensem.(yemek yapmaktan sanatımı geliştiremiyorum :))
Henüz giriş yapmıştım ve kontrol ediyordum ki; seninle karşılaştım.
İyi geceler Dilek,
Sağlıcakla kal.
süper görünüyor.süslemeler zaten harika.
uğraş uğraş 2 dak. ye.. dimi?özellikle sarma yaptığımda hep böyle söylenirim..
ama sofraya şöyle bir baktın mı o görsellik çok hoş oluyor..
Sen de turk usulu nasi goreng yapmis olmussun, ne olucak Tuhfe. Ben de basmati pirincini seviyorum, kofteyle de cok guzel oluyor. Afiyet olsun.
Yemekleri süsleme sanatın mükemmel.Görüntüsü kadar lezzetlidirde mutlaka
Tuhfeciğim arkadaşlar hislerime tercüman olmuşlar. Çok marifetlisin,harika gözüküyor.Eminim lezzeti de öyledir.İyi ama sen bu tadlara alıştıracaksın bizi,kiloları ne yapacağız:)Ellerine sağlık canım.
Tuhfe harika yapmışsın. Çok güzel görünüyor. Tadı da çok çok güzeldir eminim. Canım istedi doğrusu. Eline sağlık
Sevgili Tuhfe ellerine sağlık.görüntüden tadınında nefis olduğu anlaşılıyor.afiyet olsun.sevgiler..
Muhtesem bir görüntü bu! Yemek yapmakta sanirim en hos püf noktalardan birisi sunum. Gercekten göze hitap eden bir sunum olmus. Basmati pirincini cok severiz o yüzden ayri bi cekici. Ellerine saglik Tuhfe :)
Ellerine saglik Tuhfe, arkadaslar bütün yazmak istediklerimi yazmislar bende ne diyeyim daha onlara katiliyorum, ama süsüleme sanatini ayrica ve özellikle övmekten duramiyacagim. Hepsi nefis.
Herseyiyle mükemmel görünüyor ve agiz sulandiriyor. Yine saati ayarlayamadim ve yine acim. Keske yakinlarda otursaydin diyorum yine... Ellerine saglik.
Sevgiler
tuhfecim, hemsehrim,
harika olmus harikaa, bende pilavda zencefil,curry ve safran uclusunu cok severim, suslemende harika zaten
ellerine saglik
Zeynep
Nagihan, Serra, Nilüfer, Nazlı, Meral,
Münevver abla, Gülşen, Özgül, Manolya, Hemşehrim Zeynep abla, Özlem,
HEPİNİZE KUCAK DOLUSU SEVGİLER SELAMLAR,
GÜZEL SÖZLERİNİZDEN DOLAYI ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
enfeeeeees bir şey buuuuuuu ellerine sağlık cnm
Teşekkür ederim Çiğdemcim.
muhteşem bir görüntü ellerine sağlık tuhfe...
sevgiler...
Teşekkür ederim Hatice.
Yorum Gönder