Sayfalar

6.1.21

Mikrodalga'da kek


Canınız tatlı çektiğinde çabucak yapabileceğiniz bir lezzet. Cafe Fernando'dan tarifini alıp yaptığım "portakallı çikolatalı kek" ten artan sosu değerlendirmek için yaptığım sufle tarzı bir şeydi.
Önce çikolata sosundan söze başlamalı. Cenk beyin kekinin üzerine önce portakallı bir şerbet döküyoruz. Daha sonra da çikolata sosunu döküyoruz. Ben kekin altına fırın tepsisi yerleştirdim ve soslar bu tepsiye damlamıştı. Tabi ortaya enfes portakallı çikolatalı bir krema çıktı. Bu kremayı işte bu kekte kullandım. 


Malzemeler (iki kişilik) 

4 yemek kaşığı kepekli un
4 yemek kaşığı şeker (şeker kamışı şekeri kullandım) 
8 yemek kaşığı süt 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu 
Bir tutam tuz 
İki kaşık kadar çikolata sosu (Nutella ya da başka bir çikolata sosu kullanılabilir) 

Yapılışı 

Çikolata sosu hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım. Isıya dayanıklı fincan ya da kaseleri tereyağı ile yağlayalım. 
Karışımı kaselere paylaştıralım. Üzerine çikolata sosunu/kremayı ekleyelim. Kekin pişerken taşmaması için kaselerde iki parmak kadar boşluk bırakalım. 
Mikrodalga fırınınızın ayarını %80 kapasiteye getirin ( ya da 800 watt). 90 saniye pişmeye bırakın. Ben taşıp taşmadığını kontrol için önce 45 saniye ayarladım, daha sonra bir 45 saniye daha pişirdim. Bol çikolatalı sıcak ıslak kekimiz hazır. İsterseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun. 

Not : Krema tamamen erimemişti. Kaşıkla hafif üstünden karıştırdım. Tamamen erimesine gerek yok zaten karıştırınca eriyor. Aksi halde çikolata yanabilir! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder