Malzemeler
• 4 dilim somon (600 gram, derili)
• 2 kaşık zahter
• 2 çay kaşığı sumak, ve artı ½ çay kaşığı üzerine servis için
• 60 ml zeytinyağı
• 250 gram ıspanak
• 90 gram tahin
• 3 diş ezilmiş sarımsak
• 3½ yemek kaşığı limon suyu
• 1½ yemek kaşığı doğranmış maydanoz
• tuz, karabiber
Yapılışı
• Fırın 220 °C ısıtılır.
• Somonlar (4 dilim) yıkanıp kurulandıktan sonra biber ve tuzu eklenir. Başka bir kapta zahter ve sumak karıştırılıp balıkların üzerine yayılır.
• Fırına girebilecek bir tavaya bir kaşık zeytinyağı konarak ıspanaklar bir miktar tuzla sotelenir.
• Somonlar derileri alt tarafa gelecek şekilde ıspanakların üzerine yerleştirilir, ve iki kaşık zeytinyağı gezdirilir. fırında beş dakika tutulur.
• Bir kapta tahin, sarımsak, limon suyu, tuz ve 100 ml su akıcı bir sos kıvamı elde edinceye kadar karıştırılır.
• Sos hazırlandıktan sonra tava fırından çıkarılır ve balıkların üzerine gelmeyecek şekilde kenarlara dökülür. Tava tekrar fırına konur ve balıkların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Limon suyu, maydanoz ve sumak serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder