1.1.21

Kuşkonmazlı Sebze Çorbası




Kabak çorbası yapmak için buzdolabını açıp malzemeleri alırken gözüme kuşkonmazlar ilişti. Onları tamamen unutmuşum. Pörsümeye yüz tutmuşlardı. Bu sayede buzdolabını gözden geçirmiş oldum. Kereviz saplarını da sararmadan kurtarmak lazım. Iki tane de havuç sürünüyor çekmecede. Artık başlayabiliriz. 




 Malzemeler 

Bir adet irice kuru soğan
Üç diş sarımsak 
400 gr kuşkonmaz
İki havuç 
Bir kabak
Üç adet kereviz sapı 
Bir büyükçe patates
İki kaşık un 
Zeytinyağı ve tereyağ
Beyaz biber, tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar
Kaynamış su

Yapılışı

Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın ve kızdırdıktan sonra doğranmış soğanı ekleyin. Yağların ölçüsünü vermedim istediğiniz kadar kullananabilirsiniz.
Soğanlar pembeleşince un ekleyelim. Ve karıştıralım. Un kokusu çıkınca, sarımsak ve diğer doğranmış sebzeleri, beyaz biberi, tuzu ilave edelim. 
Karıştırarak kaynamış suyu yeteri kadar ilave edip pişmeye bırakalım. Koyu olursa daha sonra su eklenebilir. 
Sebzeler pişince parçalayıcı ile pürüzsüz hale gelene kadar makineden geçirelim. 
Servis ederken üzerine istenilen baharatları serpiştirilebiliriz. 


Hiç yorum yok: