27.1.21

Fırında Amerikan Pişisi/Pop over



Pop over bir Amerikan pişisi bana göre. İngiltere'den Amerika'ya göçen İngilizler Yorkshire pudingini Amerika'ya götürmüşler. Pop over, Yorkshire pudingine çok benzermiş ancak çok daha küçükmüş. 

Bu klasik bir Amerikan tarifi. Amerika'da, genellikle yumurta ve pastırması ile kahvaltıda pop overs servis edilirmiş. Tatlı ve tuzlu olarak yapılanları var. Peynirli, baharatlı çeşitlerini internet sitelerinde görmek mümkün. 


Malzemeler 

125 gr  un
1/4 çay kaşığı tuz
3 yumurta
200 ml süt
25 gram eritilmiş tereyağı
50 gram tereyağı, soğuk ve küpler halinde kesilmiş

Yapılışı 

Fırını 200 º getiriyoruz.

Bir kapta yumurtaları çırpıp üzerine un, tereyağı, tuz, sütü ilave edip tekrar pürüzsüz bir kıvamda çırpıyoruz. Akışkan krema kıvamında olmalı. Pankek kıvamında. 

Kalıbı fırına koyup 1 dakika sonra çıkarıyoruz. 50 gr tereyağını 12 eşit parçaya bölüp kalıbın her bölmesine yerleştirip tekrar fırına veriyoruz. 1 dakika sonra yağ köpürmeye başlayınca hemen çıkartıp sıvı karışımı kalıbın içine eşit miktarda döküyoruz. (Kalıbı tam doldurmayınız ki kabarma payı olsun) 20 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. Isıyı 160 dereceye düşürüp 10-15 dakika daha fırında tutuyoruz.

Not: Muffin kalıbını fırının alt katında pişirelim, pişiler çok kabaracağı için üst kısımları yanmasın!

Fırın kapağı sonuna kadar hiç açmayalım!


Hiç yorum yok: