14.1.21

Mantı hamuru


Mantı hamuru malumunuz sert kıvamda olmalı. Ben yeterince katı yoğuramıyorum. Bu kez iki değişik undan denedim. Hamur kendini salıyordu daha önceki denemelerimde. Bu kez İtalyanların makarnalarında kullandıkları unlardan kullandım. Fakat yine kendimce bir hamur yoğurdum. Sonuç güzel oldu. Hamur yapım işlemlerinin neredeyse sonuna kadar salmadı kendini. 
600 gr tip 00, 100 gr çok ince irmik, 3 yumurta, 1, 5 bardak kadar su, tuz.


Kuru malzemeleri bir kapta karıştırdım. Ortasına çukur açıp yumurtaları kırdım ve çatalla çırptım. Suyu yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur yoğurdum. Bir saat dinledikten sonra işlem için hazırdı.
Biz sulu mantı yaptık.

Hiç yorum yok: