29.1.21

Ispanaklı, peynir kremalı kek



 
 
Malzemeler 

3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker kamışı şekeri 
1 su bardağı süt
1 çay bardağı oda ısısında yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı ıspanak suyu (2 bardak kadar çiğ ıspanaktan) 
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi 
1 tepeleme kaşık matcha latte tozu
Yarım çay kaşığı karbonat

Krema için 

225 gr Philadelphia krem peynir 
115 gr tereyağı 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 limon kabuğu rendesi 
2 çay kaşığı limon suyu 
1 paket krema sertleştirici

 
Ispanağı biraz suyla robottan geçirin, suyunu sıkın. Yarım çay bardağı kadar kenara alın. 
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Ben mikser kullanmadım. 
Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ilave edin, karıştırın.
Kalan malzemeleri de ekleyip 2 dakika daha çırpın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına keki sürün.
Kabarmaya başladıktan sonra 160 derecede pişirmeye devam edin.
Bıçak batırdığınızda bıçak temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. 
(Herkes kendi fırınının ayarını daha iyi bilir. Un ayarı ve fırın ayarını kendinize göre ayarlamak en doğru olanı.) 
Kekimiz soğuduktan sonra ikiye bölelim. 

 
Krema yapımı 

Oda sıcaklığındaki peyniri bir kapta çırparak yumuşatalım. Yumuşak küçük parçalara ayrılmış tereyağını da kaba ekleyip mikserle çırpalım. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve krema sertleştiriciyi de ilave ederek pürüzsüz kıvam olana dek çırpalım. Eğer Pütürlükler oluşmuşsa kremayı süzgeçten geçirebiliriz. Şeker bana göre fazla geldi. Ölçüsünü kendiniz ayarlayın. 

Kekin hazırlanması 

Bir kaba alt kekimizi yerleştirelim. Kekin ortasından bir bıçak yardımı ile biraz kek parçalarını kesip çıkaralım. 
Hazırladığımız kremanın yarısını alt kekin üzerine sıvayalım. Kekin üst katını yerleştirelim. Kremanın kalanını kekin üstüne yayalım. Kekin içinden çıkardığımız parçaları elimizde kırıntı haline getirip serpelim. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis edelim. Ertesi günü daha lezzetli bir kek oluyor. 


 

Hiç yorum yok: