16.1.21

Quinoa/Kinoa ve esmer pirinçli pilav


Malzemeler

1su bardağı esmer pirinç
1 su bardağı quinoa (siyah, kahverengi, sarı) 
2 minik defne yaprağı
1 çay kaşığı deniz tuzu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 kuru soğan
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
3 çorba kaşığı taze limon suyu
1 yemek kaşığı kuru maydanoz
2 yemek kaşığı kuru frenk soğanı
Taze çekilmiş karabiber, pulbiber
Tepeleme dolu bir kaşık kapari turşusu 
Yarım limon 


Yapılışı 

Pirinci orta boy bir tencereye alın ve 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Tencerenin altını kısın ve pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin. Bu sırada quinoayı kaynar suda 15 dakika haşlayıp suyunu süzün ve tencereye geri alın. Kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin.


Büyük bir tavayı ocağa alın ve zeytinyağını ve tereyağını tencereye alın. Küp küp doğranmış soğanları ve biberleri tavaya alın yumuşayana kadar soteleyin. Sarımsak ve kimyonu ekleyin ve sık sık karıştırarak pişirin ve quinoayı da ekleyin. Ardından pirinçleri ekleyin ve karıştırın. Yağ, taze limon suyu, frenk soğanı ve kuru maydanozu da ekleyip tuz ve karabiber, pulbiber serpin. Kapari çiçeklerini ekleyin. 
Baharat miktarlarını kendi damak zevkinize göre ayarlayın. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: