24.1.21

Yeşil mercimekli, buğdaylı çorba


Hemen hemen her malzemeden çorba yaparız. Evde ne varsa katar karıştırız. Bu da onlardan biri. Çorbanın kıvamı için elimin altında tam buğday unu duruyordu. Neden olmasın denemekten ne çıkar. Ya buğdayın kepekleri damağımıza yapışırsa ne yaparız diye düşünmedim değil! Neyseki korktuğum olmadı. Malzemelerimiz aşağı yukarı şöyle;

1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 bardak haşlanmış buğday
3 bardak süzme yoğurt
3 kaşık tam buğday unu
1 yumurta
1 kaşık salça
Tereyağ, tuz, karabiber, pulbiber, nane
Yeteri kadar su

Bir tencereye mercimek ve buğdayı koyup kaynatıyoruz. Haşlanmış oldukları için fazla kaynatmaya gerek yok.
Başka bir kapta yumurtayı çırpalım. Unu ve yoğurdu ekleyelip tekrar çırpalım. Sıcak su ile biraz kıvamını açalım. Karışımı kaynayan çorbaya karıştıra karıştıra ekleyelim. Çorba koyu kıvamda ise kaynamış su ile açabilirsiniz. Tuzunu ekleyelim. 

Bir tavada tereyağını eritip nane ekleyelim. Salçayı ilave edip karıştıralım. İstediğiniz baharatları ekleyerek sosumuzu pişen çorbanın üzerine gezdirelim. 

Hiç yorum yok: