Malzemeler:
1 soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
300 gr. bal kabağı (temizlenmiş, doğranmış)
1 bardak kırmızı mercimek (ayıklanmış yıkanmış)
yarım çay kaşığı köri
yarım çay kaşığı kırmızı biber, pul biber
sıvı yağ
Yapılışı:
- Biraz sıvı yağda soğanları hafif kavuralım.
- Sarımsakları ilave edip biraz daha kavuralım.
- Kabakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Mercimekleri de ekleyip 1,5 litre kadar sıcak su ilave edelim.
- 15-20 dakika kadar orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Baharatları ilave edip karıştırıcı ile püre haline getirelim.
- İsteğe bağlı olarak sunum aşamasında krema kavrulmuş badem ile süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder