29.1.21
Salata
Ispanaklı, peynir kremalı kek
27.1.21
Fırında Amerikan Pişisi/Pop over
Fırını 200 º getiriyoruz.
Bir kapta yumurtaları çırpıp üzerine un, tereyağı, tuz, sütü ilave edip tekrar pürüzsüz bir kıvamda çırpıyoruz. Akışkan krema kıvamında olmalı. Pankek kıvamında.
Kalıbı fırına koyup 1 dakika sonra çıkarıyoruz. 50 gr tereyağını 12 eşit parçaya bölüp kalıbın her bölmesine yerleştirip tekrar fırına veriyoruz. 1 dakika sonra yağ köpürmeye başlayınca hemen çıkartıp sıvı karışımı kalıbın içine eşit miktarda döküyoruz. (Kalıbı tam doldurmayınız ki kabarma payı olsun) 20 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. Isıyı 160 dereceye düşürüp 10-15 dakika daha fırında tutuyoruz.
Not: Muffin kalıbını fırının alt katında pişirelim, pişiler çok kabaracağı için üst kısımları yanmasın!
Fırın kapağı sonuna kadar hiç açmayalım!
Bulgurlu mor lahana yemeği
Malzemeler
- Kuru soğan 1 adet
- Bezelye (dondurulmuş) 1 su bardağı
- Mor lahana 2 su bardağı
- Elma 2 adet
- Bulgur 1 su bardağı
- Ceviz 1 çay bardağı (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
- Tereyağ 2 yemek kaşığı
- Karabiber, pulbiber ve tuz
- Su 2 buçuk bardak sıcak su
- Sos için
- Sarımsak iki diş
- Taze nane (doğranmış)
- Yoğurt 1 kase
Soğanı soyup doğrayalım. Tavaya yağları ekleyip kızdırdıktan sonra soğanları hafif soteleyip bezelyeleri ilave edelim
Elmaları soyup, küçük küçük doğrayalım. Lahanayı robotta rendeleyelim. Tavaya/tencereye lahanaları ilave edip karıştıra karıştıra kavuralım. Elmaları ekleyip lahanalar yumuşayınca bulguru ekleyelim. Baharatlarla birlikte bir iki karıştırdıktan sonra suyunu ilave edelim. Kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirelim. Ateşten alalım ve 5 dakika bekletelim.
- Sarımsakları tuz ile püre haline getirelim ve yoğurdun içine karıştıralım. Doğranmış naneyi de ilave edip sosumuzu hazırlayalım. Cevizleri kabaca doğrayalım. Cevizi serpiştirip, yoğurtlu sos ile servis edelim.