31.8.22
Arpa şehriyeli kıymalı çorba
28.8.22
Airfryer de çikolatalı cupcake
17.5.21
Tatlı patatesli, ricottalı gnocchi
Fırını önceden 220 c° ısıtın.
Tatlı patatesi yıkayın birkaç parçaya bölün ve alüminyum folyo ile sarın. Patatesi fırına yaklaşık 30 dakika veya yumuşayıncaya ve tamamen pişene kadar koyun. Tatlı patates püresinin mümkün olduğunca kuru olmasına dikkat edin. Tamamen soğumaya bırakın.
Patatesi soyun ve bir çatalla ezin. Geniş bir kapta ricotta ve sekiz çorba kaşığı un ile karıştırın.
Hamur hala biraz yapışkan ve yumuşak olmalıdır. Çok fazla un eklemeyin, yoksa gnocchi daha az lezzetli olur. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tezgaha bol un dökelim. Hamurumuzu sekiz eşit parçaya bölelim ve bezeler yapalım.
Bezelere çok bastırmadan ince şeritler yapalım. Yaklaşık 1,5 cm aralıklarla şeritleri keselim.
Bir çatalı una bulayıp gnocchileri çatalın üzerine hafifçe bastırarak şekil verelim (internetten nasıl yapıldığını görmek işimizi kolaylaştırır).
Baş parmağınızla çatalın üzerinde hafif batırarak yuvarlıyorsunuz. Böylelikle hamurumuz da incelmiş ve kıvrılmış oluyor.
Unladığımız tepsiye gnocchileri dizelim.
Bir tencerede suyu kaynatalım biraz tuz ilave edelim. Gnocchileri sığdığı kadar birkaç seferde pişirelim.
Fırını önceden 220 c° ısıtın.
Tatlı patatesi yıkayın birkaç parçaya bölün ve alüminyum folyo ile sarın. Patatesi fırına yaklaşık 30 dakika veya yumuşayıncaya ve tamamen pişene kadar koyun. Tatlı patates püresinin mümkün olduğunca kuru olmasına dikkat edin. Tamamen soğumaya bırakın.
Patatesi soyun ve bir çatalla ezin. Geniş bir kapta ricotta ve sekiz çorba kaşığı un ile karıştırın.
Hamur hala biraz yapışkan ve yumuşak olmalıdır. Çok fazla un eklemeyin, yoksa gnocchi daha az lezzetli olur. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tezgaha bol un dökelim. Hamurumuzu sekiz eşit parçaya bölelim ve bezeler yapalım.
Bezelere çok bastırmadan ince şeritler yapalım. Yaklaşık 1,5 cm aralıklarla şeritleri keselim.
Bir çatalı una bulayıp gnocchileri çatalın üzerine hafifçe bastırarak şekil verelim (internetten nasıl yapıldığını görmek işimizi kolaylaştırır).
Baş parmağınızla çatalın üzerinde hafif batırarak yuvarlıyorsunuz. Böylelikle hamurumuz da incelmiş ve kıvrılmış oluyor.
Unladığımız tepsiye gnocchileri dizelim.
Bir tencerede suyu kaynatalım biraz tuz ilave edelim. Gnocchileri sığdığı kadar birkaç seferde pişirelim.
Büyük tavada tereyağını kızdırdıktan sonra kekik ve gnocchileri ekleyin ve birkaç dakika kızartın.
Böylece içi harika bir şekilde yumuşak ve dışı gevrek olacaktır. İstediğiniz baharatlarla tatlandırın. (Ben, adaçayı, kekik kullandım. Üzerine kaşar rendesi serptim.)
Afiyet olsun.
Büyük tavada tereyağını kızdırdıktan sonra kekik ve gnocchileri ekleyin ve birkaç dakika kızartın.
Böylece içi harika bir şekilde yumuşak ve dışı gevrek olacaktır. İstediğiniz baharatlarla tatlandırın. (Ben, adaçayı, kekik kullandım. Üzerine kaşar rendesi serptim.)
Afiyet olsun.
17.2.21
Tavuklu, erişteli, patatesli çorba
4.2.21
Biberli muffins
2.2.21
German pancake/Dutch baby pancake
1.2.21
Ayvalı, Kestaneli, Bal kabaklı pilav
Orecchiette/İtalya'dan taze makarna
31.1.21
Latte macchiato (tahin-pekmezli)
30.1.21
Patates tostu
Malzemeler
- 3 büyük boy patates (4 orta)
- 1 adet yumurta
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, pul biber
- Yağlı kağıt
29.1.21
Salata
Ispanaklı, peynir kremalı kek
27.1.21
Fırında Amerikan Pişisi/Pop over
Fırını 200 º getiriyoruz.
Bir kapta yumurtaları çırpıp üzerine un, tereyağı, tuz, sütü ilave edip tekrar pürüzsüz bir kıvamda çırpıyoruz. Akışkan krema kıvamında olmalı. Pankek kıvamında.
Kalıbı fırına koyup 1 dakika sonra çıkarıyoruz. 50 gr tereyağını 12 eşit parçaya bölüp kalıbın her bölmesine yerleştirip tekrar fırına veriyoruz. 1 dakika sonra yağ köpürmeye başlayınca hemen çıkartıp sıvı karışımı kalıbın içine eşit miktarda döküyoruz. (Kalıbı tam doldurmayınız ki kabarma payı olsun) 20 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. Isıyı 160 dereceye düşürüp 10-15 dakika daha fırında tutuyoruz.
Not: Muffin kalıbını fırının alt katında pişirelim, pişiler çok kabaracağı için üst kısımları yanmasın!
Fırın kapağı sonuna kadar hiç açmayalım!
Bulgurlu mor lahana yemeği
Malzemeler
- Kuru soğan 1 adet
- Bezelye (dondurulmuş) 1 su bardağı
- Mor lahana 2 su bardağı
- Elma 2 adet
- Bulgur 1 su bardağı
- Ceviz 1 çay bardağı (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
- Tereyağ 2 yemek kaşığı
- Karabiber, pulbiber ve tuz
- Su 2 buçuk bardak sıcak su
- Sos için
- Sarımsak iki diş
- Taze nane (doğranmış)
- Yoğurt 1 kase
Soğanı soyup doğrayalım. Tavaya yağları ekleyip kızdırdıktan sonra soğanları hafif soteleyip bezelyeleri ilave edelim
Elmaları soyup, küçük küçük doğrayalım. Lahanayı robotta rendeleyelim. Tavaya/tencereye lahanaları ilave edip karıştıra karıştıra kavuralım. Elmaları ekleyip lahanalar yumuşayınca bulguru ekleyelim. Baharatlarla birlikte bir iki karıştırdıktan sonra suyunu ilave edelim. Kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirelim. Ateşten alalım ve 5 dakika bekletelim.
- Sarımsakları tuz ile püre haline getirelim ve yoğurdun içine karıştıralım. Doğranmış naneyi de ilave edip sosumuzu hazırlayalım. Cevizleri kabaca doğrayalım. Cevizi serpiştirip, yoğurtlu sos ile servis edelim.