28.8.22

Airfryer de çikolatalı cupcake



Malzemeler

200 gr bitter çikolata ( ben 100 gr sütlü, 100 gr bitter kullandım)
70 gr un
70 gr tereyağ
50 ml süt 
1/2 çay kaşığı kabartma tozu 
40 gr pudra şekeri 
2 yumurta
Bir fiske tuz

Airfryer xl, xxl
9-10 silikon muffin kalıbı 

Yapılışı 

Çikolata parçalanıp benmari usulü bir tavada ara sıra karıştırılarak eritilir. Süt eklenir ve tekrar karıştırılır ve kenara alınır.
Tereyağı eklenir ve pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılır.

Un ve kabartma tozu ve tuz bir kaba elenir.
Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekeri çırpılır ve çikolatalı karışıma incecik akıtılarak yavaş yavaş çırpıcı ile karıştırılır. 

Unlu karışım çikolatalı harca dikkatlice azar azar eklenir. Pürüzsüz kıvam alınca silikon muffin kalıplarına takriben bir kaşık kadar doldurulur. 
Airfryer 180° ye ayarlanır. 7 dakikada ortası akışkan bir kek elde edilir. Biz 7 dakikadan sonra 160°ve 4 dakika daha pişirdik.

☆ Siz kendi fritözünüze göre kontrollü pişirirseniz daha iyi olur!



Hiç yorum yok: