Orecchiette kulak şeklinde bir İtalyan makarna çeşidi olarak biliniyor. İlk kez yaptım. Marketlerde satılmasına rağmen hiç ilgimi çekmemişti.
Bu paketi İtalya'dan hediye getiren canlarıma teşekkür ederim. Klasik makarnaya benzemiyor tadı. Sanki hamuru yeni yapmışsınız gibi tazeydi. Bir dahaki sefere kısmetse hamurunu kendim yoğurup yaparım!!! (inandım mı acaba yazdıklarıma, bende bu tembellik varken!) Tarifimiz çok klasik!
Malzemeler
1 paket orecchiette makarna
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 kaşık kapari çiçeği turşusu
Zeytinyağı, deniz tuzu, kekik, adaçayı, pulbiber, tane karabiber
Makarnayı tuz attığımız bol suda 10 dakika haşlıyoruz. O sırada tavaya zeytinyağı koyuyoruz. Doğranmış soğanı, sarmısakları kavuruyoruz. Salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları ilave ediyoruz. En son kaparileri ekleyip makarna suyundan ilave ediyoruz.
Makarnayı süzüp sosumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine küflü peynir, ya da parmezan serpip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder