1.2.21

Ayvalı, Kestaneli, Bal kabaklı pilav



Malzemeler 

1 çay bardağı pirinç 
1 çay bardağı bulgur 
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş 
1 ayva
150 gram bal kabağı (küp küp doğranmış) 
150 gram kestane haşlanmış ikiye bölünmüş 
1 çay bardağı badem
4 çay bardağı su (kaynamış) 
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, zerdeçal 
Yarım çay kaşığı tarçın 
1 limon

Geniş, kalın tabanlı bir tavada yağları eritin. Soğanı, bademleri yumuşayıncaya kadar soteleyin. Sarmısakları ilave edin. 
Ayvayı soymadan yıkayın, dörde bölün, çekirdeğini çıkarın ve çok küçük olmayan parçalara bölün. Limon suyunda bekletin. Parçaları tavada soğana ilave edin ve hafifçe soteleyin. Kabakları ve kestaneleri de ekleyin. 5-6 dakika kısık ateşte pişirin. 
Pirinci ve bulguru yıkayıp süzüp tencereye ekleyin. Birlikte birkaç dakika kavurun. Tuz ve baharatlarlarını ilave edin. 
Kaynamış suyu pilavın üzerine dökün, hepsini karıştırın ve çok kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 

Et ya da sebzelerle servis edebilirsiniz. Kabak ve ayva çabuk pişiyor. Biraz dişe dokunan tarzda isterseniz kavurma süresini azaltabilirsiniz. 

Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok: