750gr brüksel lahanası, temizlenmiş ve uçları kesilmiş
1 orta boy kuru soğan, doğranmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
1/4 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
1/2 çay kaşığı pulbiber, kekik
1 çorba kaşığı sarımsak tozu
Önce fırını 220° ısıtın.
Daha sonra brüksel lahanalarının baş kısımlarını kesip, ilk yapraklarını koparıp ılık suyla yıkayın. Kağıt havluya ya da mutfak bezi ile kurulayın.
Yaprakların bir kısmı düşerse endişelenmeyin! Çıtır çıtır kızarmış seviyorsanız bırakın düşen yaprakları kızarsınlar.
Orta boy beyaz soğanı doğrayın.
Sebzeleri yeteri kadar zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve diğer baharatlar ile baharatlayın. Ellerinizle baharatları iyice lahanalara yedirin.
Fırın tepsisini hindistancevizi yağı ile yağlayın. Kesilmiş yüzeylerinin tepsiye gelecek şekilde dizin.
Brüksel lahanasını fırın tepsisine eşit bir şekilde dağıtın. Kahverengi ve gevrek hale geldiğinde fırından çıkarın.