Tarif Sahrap Soysal'dan. Asıl adı "Fındıklı Lokum". Evde fındık çok az kaldığı için badem ile denedim ve pekmez+tahin miktarını iki katına çıkardım. Tahin+pekmez karışımını seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim, pişman olmayacaksınız!
Fotoğrafı oğlumun cep telefonu ile çektik. Artık bir süre böyle idare edeceğiz.
Malzemeler
- 250 gr. eritilmiş margarin (tereyağı kullandım)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kab. tozu
- 8 bardak un (ben azar azar aldığı kadar kullandım)
- 1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
- 1 yumurta akı
- 2 su bardağı kıyılmış fındık
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı pekmez (ben bir su bardağı pekmez ve bir su bardağı tahini karıştırdım ancak yetti!) tarifte bir eksiklik var sanki, bence bolca kullanmak lazım bu malzemeden!
- 2 tatlı kaşığı tahin
- 1 su bardağı şeker
Hamuru 4 eşit parçaya bölün (ben daha fazla parçaya böldüm). Her parçayı unlamadan tezgahın üzerine dikdörtgen şeklinde açın. Hazırlanan içten hamurun üzerine sürün. Hamuru rulo yapıp, 2 parmak genişliğinde kestikten sonra, üzerlerine yumurta akı sürüp, ayırdığınız fındığı serpiştirin.
Tepsiyi yağlamadan lokumları dizin. 175 derecelik fırında 20 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.
....................♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ........................
Yeğenimle pasta kurabiye çalışmalarına devam ediyoruz. Yanımdan bir saniye bile ayrılmak, yapım aşamalarını kaçırmak istemiyor. Mutfak tezgahına oturup beni izlemek istiyor. Mutfağım çok küçük olduğu için bazen; Hayır! olmaz, ayağımın altında dolaşma lütfen diyorum. Yeğenim ise her defasında beni harika cevaplarıyla yumuşatmayı başarıyor. " Ama orası ayağının altı değil ki!"
Bugünlerde çok yoğunum. Ablamların gitmesine çok az kaldı. Sizleri ziyaret edemiyorum, en kısa zamanda uğrayacağım. Günlüğüme uğrayıp tebessümlerini bırakanlara, mesaj bırakan ve bırakamayanlara sevgilerimi sunuyor güzel bir hafta diliyorum. Sağlıcakla kalın.