Malzemeler:
450 gr. milföy hamuru
300 gr. brokoli
100 gr. fındık
100 gr. eski kaşar
3 kaşık ufalanmış bayat ekmek
3 yumurta
100 ml. sıvı krema
beyazbiber, tuz
Yapılışı:
- Brokoliyi temizleyip küçük parçalara ayıralım. Buhar tenceresinde (yoksa suda) 3-4 dakika haşlayalım.
- Fındıkları robotta (ya da havanda) irice öğütelim.
- Milföy hamurlarımızı eritelim. Yağlanmış kalıba ya da tepsiye kenarları bir parmak taşacak şekilde döşeyelim.
- Ufaladığımız ekmekleri hamurumuzun tabanına serpiştirelim.
- Brokolileri ve fındıkları ekmeklerin üzerine döşeyelim.
- Yumurtaları krema ile birlikte çırpıp tuz ve biberini ekleyelim.
- Kremalı karışımı brokolilerin üzerine dökelim.
- Rendelenmiş eski kaşar peynirini de karışımın üzerine serpelim. Artan milföylerden kareler kesip dekor yapalım.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.
5 yorum:
Tuhfecim
ne guzel bir tat bu.
Ellerine saglik. Cok hosuma gitti.
Yemek listesine alicam simdi hemen gurubun.
Tesekkur ederim.
Tesekkur ederim Zeynep abla. Evet degisik bir lezzet. Sadece yapildigi gun tuketilmesi gerekiyor. Yani artarsa icinde krema oldugu icin tadi ertesi gune degisiyor (benim fikrim!). Genelde kremali yemeklerin ertesi gune kalmamasi bence daha uygun.
Tuhfe ilk defa rastladım bu tarife. Hoş, pratik. Ispanakla da güzel olur diye düşündüm. Sağol becerikli arkadaşım.
Sevgili Tuhfe'ciğim,
Ne kadar güzel olmuş canım ellerine sağlık.Tadı da görüntüsü gibi mükemmeldir,iddaya bile varım.
Aslında pratik de iş yerine yapıp getirmeyi çok isterdim,sayende hava da atardım onlara.Neyse bu tarifi ben şimdilik onlardan kaçırayım canım.Mutlaka yapıp onlara tattırmalıyım.Bu yüzden 1 saat geç gelmem gerekicek,çünki aynı gün tüketilirse muhteşem oluyor.(milföy olduğundan dimi canım)
ellerine sağlık,çok uzattım kusura bakma ne olur.Sevgilerimi gönderiyorum canım.
Sevgili Tuhfe nefis görünüyor.Ofiste rejim halindeyken bu güzel tarifini gördüm:) daha yapmadan hayalini kurmaya başladım bile:)
ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder