Onyedinci yüzyılda ortaya çıkan, Fransızca'da " yanmış krema" anlamına gelen Créme Brûlée'nin aslen hangi ülkeye ait olduğu kesin bilinmemekte. Fransa, İspanya ve İngiltere her ne kadar bize aittir deseler de bazı kaynaklara göre Katalonya'ya (İspanya'nın bir bölgesi) ait olduğu sanılıyor. Katalonya'da "Crema Catalana" olarak adlandırılan bu tatlının bir çeşidi, Katalonların 19 mart'ta kutladıkları Sint Yosef törenlerinde ikram edilirmiş.
Krem Brule'nin sadesinin fotoğrafını çekemeden bitti malesef. Bu defa çikolatalısı ile yetinelim.
Aklıma Sevgili Dilek'in yaptığı "Fındıklı Krem Brule" geldi. İsterseniz bir de oraya bakın, eminim çok hoşunuza gidecek.
Malzemeler:
2dl. süt
2dl. krema
yarım çay kaşığı tarçın
bir fiske kakule
200 gr. parçalanmış sade çikolata
3 yumurta sarısı
75 gr. şeker
- Tencereye süt ve kremayı koyun, kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kırık çikolataları içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Fırını 175 dereceye getirin.
- Bir kapta yumurta sarılarını ve 40 gram şekeri köpürtmeden karıştırın. Kremalı karışıma karıştıra karıştıra yedirin.
- Kakule ve tarçını da ilave edip karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı mini kaplara paylaştırın.
- Fırın tepsisine kapları yerleştirin. Kapların yarısına kadar gelecek şekilde tepsiye sıcak su doldurun.
- Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Servis edeceğiniz zaman kalan şekeri kaplara paylaştırıp şekeri pürmüzle karamelize edin (ben karamelize etmeden öylece yedim).
Virgin Banana Colada
2 adet muz
200 gr. konserve ananas
14 kaşık ananas suyu (konservenin suyu)
5 kaşık hindistancevizi sütü
Tüm malzemeyi mutfak robotunda püre haline getirin . Kırılmış buz parçaları ile iki bardağa doldurun ve soğuk soğuk ikram edin.
...