16.4.11

Egzotik sebze ve meyveler

Uzun zaman oldu gunlugume zaman ayirmayali. Bir gun mutlaka bir seyler yazmaliyim dedigim gunun uzerinden epey zaman gecmis. Dun markete gitmis ve yine beni kendine ceken o egzotik meyve, sebze reyonundan gecmistim. Gorduklerimden yalnizca bir kacinin fotografini cekebildim. Fiyatlari uzak ulkelerden gelmeleri sebebiyle bayagi tuzlu sayilabilir.



Siyah rengine yakin biraz koyu mor gibi havuc ve sari havuc. Cep telefonu ile cekildigi icin renkler aslina uygun cikmamis.



Siyah nar ve tanesi 4 euroya yakin!




Ilk bakista bibere benzeyen domatesler!



Taptaze patlicanlar



Yesil ve sari minicik sirinmi sirin kabaklar! Son zamanlarda bebek sebzeler hayli revacta!



Karnabaharlarin uzerine sanki mor boya puskurtulmus. Ben yakindan inceledim boya falan yok, dogal hali?

19.4.10

Antil pastası (Bolo di Cashupete)

DSC00696 İş arkadaşım Alcidra'yı kırmayarak (kendisi Antil asıllıdır) ülkesine ait olan keki günlüğüme eklemeye karar verdim. Bu kek özel günlerde hazırlanırmış onların memleketinde. Ailece yapılan kutlamaların vazgeçilmeziymiş. Kek için; 250 gr tereyağ 250 gr şeker 5 yumurta 250 gr un yarım paket kabartma tozu yarım paket vanilya şekeri 1 çay kaşığı vanilya aroması 1 çay kaşığı limon aroması 1 çay kaşığı badem aroması Ara ve üst harcı için; 250 gr tuzsuz kavrulmuş robotta çekilmiş cashew/kaju çerez 250 gr şeker 180 ml su yarım kutu condensend süt (şekerli, 200 gr) 200 ml yoğunlaştırılmış sıvı kahve sütü (Tr de var mıdır?) 1 kaşık tereyağ fiske tuz, 1 çay kaşığı badem aroması Kek malzemeleriyle alıştığınız tarzda keki pişirin. Harcın hazırlanışı: Şeker ve suyu ocağa koyup iyice koyulaşana kadar pişirin. Condensend süt ve kahve sütünü ekleyip ağır ateşte açık kahverengi renk alana kadar pişirin Karameli ocaktan alıp cashew çerezi, badem aromasını, yağı ve bir fiske tuzu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Keki ikiye bölüp alt katına karamelli karışımın 1/3 ünü sürün. Kekin üst katını yerleştirin. Karamelli karışım cıvık kıvamsız ise tekrar ocakta katılışıncaya kadar pişirin. Karameli ılıkken kekin üzerine sıvayın/dökün. Akşamdan yaptıysanız sabaha kadar beklettiğinizde karamel donmuş olacaktır. Kekin üzerini birkaç kaju tanesi ya da başka bir şeyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.