300 gr karnabahar çiçekleri
250 gr kıyma
1 soğan
10 adet milföy hamuru
bir tutam maydanoz
100 gr eski kaşar
300 gr lor ya da herhangi bir beyaz peynir çeşidi
iki kaşık salça
tuz, karabiber, pulbiber
Karnabaharı 5 dakika kadar haşlayıp bir kenara alalım.
Tavaya yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanı hafif kavurup kıymayı ekleyerek biraz daha kavuralım. Salça ve baharatları da ilave ederek pişirelim. Çok kuru kaldıysa biraz su ilave ederek pişirebiliriz. Ocaktan aldıktan sonra maydanoz, 75 gr kaşar ve makarnayı kıymaya ilave edelim.
Milföy hamurlarından 6 sını beze haline getirip pişireceğiniz kalıbın büyüklüğüne göre açalım. Kelepçeli bir kalıp olursa çıkarmak daha kolay olacaktır. Yağladığımız kalıbın kenarlarından taşacak şekilde hamuru yerleştirelim. Kıyma-makarna karışımını hamurun üzerine yayalım.
Beyaz peynir sulu ise bir bezin içinde asarak fazla suyunu alabiliriz. Karnabahar ile ezdiğimiz beyaz peyniri karıştırıp kıymalı karışımın üzerine yayalım. Kalan 25 gr eski kaşarı da karışımın üzerine serpelim.
Kalan 4 adet hamuru beze haline getirip açalım ve kalıbımımzın üzerini kapatalım. Hamura fazla buharın çıkabilmesi için minik pencere açalım (ya da 4cm uzunluğunda kestiğiniz pipetleri batıralım).
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
İsterseniz hamurdan biraz parça koparıp şekiller oluşturarak böreğinizi süsleyebilirsiniz.