cevizli kurabiye, a photo by tuhfe001 on Flickr.
200 gr tereyağ
400 gr un
150 gr şeker, bir fiske tuz
1 yumurta
+/_ 200 gr ceviz
100 gr marzipan (badem ezmesi)
100 gr reçel
100 gr bitter çikolata
1 kaşık hindistancevizi yağı (kullanmadım)
- Parçalar haline getirilmiş soğuk tereyağı, un, şeker, tuz, yumurta bir kapta yoğrulur. Bir poşete ya da kapaklı kabın içinde soğuk bir yerde 1 saat dinlenmeye bırakılır. Unu azar azar aldığı kadar eklemekte fayda var.
- Cevizin yarısı havanda ezilir reçel ve marzipanla karıştırılır (benim iç harcım artmıştı!).
- Hamurdan parçalar koparılıp yuvarlaklar elde edilir ve avuç içinde yassılaştırılarak biraz açılır.
- Açılan hamurların içine marzipanlı karışımdan koyulup kapatılır. Üzerlerine yarım ceviz yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış180/200 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra fırın ızgarasında soğumaya bırakılır.
- Benmari usulü eritilen çikolata ve yağ yeteri kadar ılınınca bir buzdolabı poşetine doldurulur ve ucu kesilen torbadan kurabiyelerin üzerine gezdirilerek süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder