Tarifi Yemek Zevki dergisinden yarım ölçü olarak yaptım. Hamuru elle açtıktan sonra portakallı lokum ve ceviz koydum.
1 paket margarin (tereyağı kullandım)
1 kutu krema
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr. fıstıklı lokum
1 çay kaşığı limon rendesi
1 çay kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
- Yumuşamış margarini/tereyağını kremayla yoğurun.
- Unu, yarım bardak pudra şekerini, limon suyu ve rendesini koyup poğaça kıvamında yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp elle açın.
- İçine bir tane lokum koyup uçlarını birleştirin ve kapatın. Kapanan kısımlar alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
- 170 derecede pişirin. Hamurlar beyaz olarak pişer. Kalan pudra şekerini üzerine serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder