29.7.05

Karnıyarık





Belki Türkiye'de de böyledir fırınlar, bilemeyeceğim. Alevler sayesinde çok kolay közleniyor patlıcanlar.
Bildiğimiz karnıyarık... sadece patlıcanı daha hafif olsun diye fırında közledim.

21 yorum:

manolya dedi ki...

En sevdigim yemeklerden biri karsimda. Hem de yavas yavas acikmaya baslamisken. Ne diyeyim ellerine saglik. Afiyetle ye benim için de.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık Tuhfe benimde ençok sevdiğim yemek fakat evde annemle benden başka yiyen yok fırın iyi fikir.yağda ağır oluyordu.afiyet olsun sevgiler..

acemice dedi ki...

çok lezzetli ve baştan çıkarıcı. ellerine sağlık. bu arada bende hafif olsundire kayanr suya kyup üç dakika haşlıyorum ama fazla değil çünkü fazla olursa fırından erimiş halde çıkabiliyor. ama az bırakılırsa çok hafif ve lezzetli olur. yemek konusunda pek iyi değilim ama denemek isteyen olursa diye yazdım:)) afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Tuhfe, sahane görünüyor resmen ic acici, Patlican yemeginin her cesidini severim, firinda közlenmis karniyarik fikride cok güzel bilhassa sihhat bakimindan cok yararli, tekrardan ellerine saglik. Sevgiler

ZeYNeP dedi ki...

bende usenmezsem boyle yaparim, cok hafif ve guzel oluyor, ellerine saglik Tuhfecim, kizartma ile karniyarik in hakki veriliyor ama sonra midenin gazabina ugrayinca bir daha yapmayacagim diyorum :))
sevgilerimle,
zeynep

yEşiL dedi ki...

Ellerine saglik cok güzel görünüyor özellikle yapmis oldugun güzel dekorasyon ile :)

incikboncuk dedi ki...

Ben de karnıyarık severim, ama kızartma kısmını hiç sevmem. Bu fırında közleme ya da Fethiye'nin önerdiği gibi haşlama iyi fikir. Ellerine sağlık.

sebboy dedi ki...

Ellerinize sağlık, afiyet olsun

Tuhfe dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Tuhfe dedi ki...

Manolya, Münevver abla, Fethiye, Özlem, Özgül, Zeynep abla, Gülşen, Nurdan, Şebboy hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorum bıraktığınız için.

Sevgiler gönderiyorum, bugün buraya yağan yağmur taneleri kadar. (geceden beri feci yağmur yağıyor!)

saadet dedi ki...

ben patlıcanları közleyince kararıyorlar tuhfe. sen nasıl yaptın da kararmadı? bir püf noktası var mı?

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Saadet, bir püf noktası yok ama sanırım fırınımın özelliğinden kaynaklanıyordur. Fırınım gazlı ve çok eski, artık bu fırınlardan üretilmiyor ne yazık ki! alttan büyükçe bir yuvarlaktan alevler yükseliyor sanki ocak üstünde közlenmiş gibi oluyor patlıcanlar. Patlıcanların bir kaç yerine bıçak ucu ile çizik atıyorum, yağlı kağıt döşediğim fırın tepsisine diziyorum. Arada bir patlıcanları çeviriyorum.

Fırının içini görüntülersem bloğa ekleyebilirim bir gün.

Sevgiler.

ZeYNeP dedi ki...

Sevgili Saadet, patlicanlarin kararmamasi icin, kabuklarindan arindirdiktan sonra limon suyu sur, patlicanlarin mis gibi durur, asla kararmaz...
Zeynep

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Tuhfe;Yaptığın karnıyarık yemeğinin çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum, fotoğrafı da olağanüstü güzel duruyor. Fotoğraflama tekniğin de süper. Kutlarım canım.Afiyet olsun.

Tuhfe dedi ki...

@ Burcu yalnız değilsin, oğlum da patlıcanı ağzına almıyor, kıymalarını ayıklıyor ona veriyoruz.

@ Nazlı, güzel yorumlarından dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Fotoğrafı beğenmene sevindim, pek anlamam ama fotoğrafçılıktan! hem damağa hem göze hitab eden sanatlardan hoşlanıyorum :)

Sevgiler herkese ♥♥♥

Tuhfe dedi ki...

Zeynep abla, verdiğin bilgiden dolayı teşekkür ederim.

Sevgiyle.

Çiğdem Kantarcıoğlu dedi ki...

bayılırım karnıyarığa hele böylesi özenle hazırlanmışı olursa deymeyin keyfime ellerine sağlık cnm :)

Tuhfe dedi ki...

Teşekkür ederim Çiğdem.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık güzel gözüküyor eminim tadı da göründüğü kadar güzeldir. Közleyip yapmayı hiç denemedim. Anneciğim de suda haşlayıp yapar hafif olsun diye. Öyle de çok güzel oluyor. Ben de közlediğim patlıcanları soyduktan hemen sonra limonlu suya batırıp çıkartırım hiç kararmazlar.Sevgiler,
Berrin

Tuhfe dedi ki...

Teşekkür ederim Emel ve Berrin.

Sevgiler.

saadet dedi ki...

tuhfe ve zeynep sorumu cevapladığınız için teşekkürler..