Belki Türkiye'de de böyledir fırınlar, bilemeyeceğim. Alevler sayesinde çok kolay közleniyor patlıcanlar. Bildiğimiz karnıyarık... sadece patlıcanı daha hafif olsun diye fırında közledim.
ellerine sağlık Tuhfe benimde ençok sevdiğim yemek fakat evde annemle benden başka yiyen yok fırın iyi fikir.yağda ağır oluyordu.afiyet olsun sevgiler..
çok lezzetli ve baştan çıkarıcı. ellerine sağlık. bu arada bende hafif olsundire kayanr suya kyup üç dakika haşlıyorum ama fazla değil çünkü fazla olursa fırından erimiş halde çıkabiliyor. ama az bırakılırsa çok hafif ve lezzetli olur. yemek konusunda pek iyi değilim ama denemek isteyen olursa diye yazdım:)) afiyet olsun..
Ellerine saglik Tuhfe, sahane görünüyor resmen ic acici, Patlican yemeginin her cesidini severim, firinda közlenmis karniyarik fikride cok güzel bilhassa sihhat bakimindan cok yararli, tekrardan ellerine saglik. Sevgiler
bende usenmezsem boyle yaparim, cok hafif ve guzel oluyor, ellerine saglik Tuhfecim, kizartma ile karniyarik in hakki veriliyor ama sonra midenin gazabina ugrayinca bir daha yapmayacagim diyorum :)) sevgilerimle, zeynep
Sevgili Saadet, bir püf noktası yok ama sanırım fırınımın özelliğinden kaynaklanıyordur. Fırınım gazlı ve çok eski, artık bu fırınlardan üretilmiyor ne yazık ki! alttan büyükçe bir yuvarlaktan alevler yükseliyor sanki ocak üstünde közlenmiş gibi oluyor patlıcanlar. Patlıcanların bir kaç yerine bıçak ucu ile çizik atıyorum, yağlı kağıt döşediğim fırın tepsisine diziyorum. Arada bir patlıcanları çeviriyorum.
Fırının içini görüntülersem bloğa ekleyebilirim bir gün.
Sevgili Saadet, patlicanlarin kararmamasi icin, kabuklarindan arindirdiktan sonra limon suyu sur, patlicanlarin mis gibi durur, asla kararmaz... Zeynep
Sevgili Tuhfe;Yaptığın karnıyarık yemeğinin çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum, fotoğrafı da olağanüstü güzel duruyor. Fotoğraflama tekniğin de süper. Kutlarım canım.Afiyet olsun.
@ Burcu yalnız değilsin, oğlum da patlıcanı ağzına almıyor, kıymalarını ayıklıyor ona veriyoruz.
@ Nazlı, güzel yorumlarından dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Fotoğrafı beğenmene sevindim, pek anlamam ama fotoğrafçılıktan! hem damağa hem göze hitab eden sanatlardan hoşlanıyorum :)
Ellerine sağlık güzel gözüküyor eminim tadı da göründüğü kadar güzeldir. Közleyip yapmayı hiç denemedim. Anneciğim de suda haşlayıp yapar hafif olsun diye. Öyle de çok güzel oluyor. Ben de közlediğim patlıcanları soyduktan hemen sonra limonlu suya batırıp çıkartırım hiç kararmazlar.Sevgiler, Berrin
21 yorum:
En sevdigim yemeklerden biri karsimda. Hem de yavas yavas acikmaya baslamisken. Ne diyeyim ellerine saglik. Afiyetle ye benim için de.
Sevgiler
ellerine sağlık Tuhfe benimde ençok sevdiğim yemek fakat evde annemle benden başka yiyen yok fırın iyi fikir.yağda ağır oluyordu.afiyet olsun sevgiler..
çok lezzetli ve baştan çıkarıcı. ellerine sağlık. bu arada bende hafif olsundire kayanr suya kyup üç dakika haşlıyorum ama fazla değil çünkü fazla olursa fırından erimiş halde çıkabiliyor. ama az bırakılırsa çok hafif ve lezzetli olur. yemek konusunda pek iyi değilim ama denemek isteyen olursa diye yazdım:)) afiyet olsun..
Ellerine saglik Tuhfe, sahane görünüyor resmen ic acici, Patlican yemeginin her cesidini severim, firinda közlenmis karniyarik fikride cok güzel bilhassa sihhat bakimindan cok yararli, tekrardan ellerine saglik. Sevgiler
bende usenmezsem boyle yaparim, cok hafif ve guzel oluyor, ellerine saglik Tuhfecim, kizartma ile karniyarik in hakki veriliyor ama sonra midenin gazabina ugrayinca bir daha yapmayacagim diyorum :))
sevgilerimle,
zeynep
Ellerine saglik cok güzel görünüyor özellikle yapmis oldugun güzel dekorasyon ile :)
Ben de karnıyarık severim, ama kızartma kısmını hiç sevmem. Bu fırında közleme ya da Fethiye'nin önerdiği gibi haşlama iyi fikir. Ellerine sağlık.
Ellerinize sağlık, afiyet olsun
Manolya, Münevver abla, Fethiye, Özlem, Özgül, Zeynep abla, Gülşen, Nurdan, Şebboy hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorum bıraktığınız için.
Sevgiler gönderiyorum, bugün buraya yağan yağmur taneleri kadar. (geceden beri feci yağmur yağıyor!)
ben patlıcanları közleyince kararıyorlar tuhfe. sen nasıl yaptın da kararmadı? bir püf noktası var mı?
Sevgili Saadet, bir püf noktası yok ama sanırım fırınımın özelliğinden kaynaklanıyordur. Fırınım gazlı ve çok eski, artık bu fırınlardan üretilmiyor ne yazık ki! alttan büyükçe bir yuvarlaktan alevler yükseliyor sanki ocak üstünde közlenmiş gibi oluyor patlıcanlar. Patlıcanların bir kaç yerine bıçak ucu ile çizik atıyorum, yağlı kağıt döşediğim fırın tepsisine diziyorum. Arada bir patlıcanları çeviriyorum.
Fırının içini görüntülersem bloğa ekleyebilirim bir gün.
Sevgiler.
Sevgili Saadet, patlicanlarin kararmamasi icin, kabuklarindan arindirdiktan sonra limon suyu sur, patlicanlarin mis gibi durur, asla kararmaz...
Zeynep
Sevgili Tuhfe;Yaptığın karnıyarık yemeğinin çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum, fotoğrafı da olağanüstü güzel duruyor. Fotoğraflama tekniğin de süper. Kutlarım canım.Afiyet olsun.
@ Burcu yalnız değilsin, oğlum da patlıcanı ağzına almıyor, kıymalarını ayıklıyor ona veriyoruz.
@ Nazlı, güzel yorumlarından dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Fotoğrafı beğenmene sevindim, pek anlamam ama fotoğrafçılıktan! hem damağa hem göze hitab eden sanatlardan hoşlanıyorum :)
Sevgiler herkese ♥♥♥
Zeynep abla, verdiğin bilgiden dolayı teşekkür ederim.
Sevgiyle.
bayılırım karnıyarığa hele böylesi özenle hazırlanmışı olursa deymeyin keyfime ellerine sağlık cnm :)
Teşekkür ederim Çiğdem.
Ellerine sağlık güzel gözüküyor eminim tadı da göründüğü kadar güzeldir. Közleyip yapmayı hiç denemedim. Anneciğim de suda haşlayıp yapar hafif olsun diye. Öyle de çok güzel oluyor. Ben de közlediğim patlıcanları soyduktan hemen sonra limonlu suya batırıp çıkartırım hiç kararmazlar.Sevgiler,
Berrin
Teşekkür ederim Emel ve Berrin.
Sevgiler.
tuhfe ve zeynep sorumu cevapladığınız için teşekkürler..
Yorum Gönder