İç malzemeye ek olarak bir kuru soğan, kırmızı dolmabiber, iki adet sivri biber, üç domates bir kaç diş sarımsak, kaşar peyniri, salça ve baharat kullandım. Beşamel sos ve ayrıca salçalı sos hazırlamadım.
Malzemeler:
3 kabak
Ara kat:
Artan köfte harcına ek olarak 1 kırmızı dolmabiber, 2 sivri biber, 1 kaşık biber salçası, 2 kaşık domates salçası, 3 diş sarımsak, 1 kuru soğan, 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri, 3 domates karabiber, pulbiber, kırmızı biber, tuz, yeteri kadar sıcak su.
Yukarıda anlattığım gibi kabkları fırında pişirdim.
Bir tencereye biraz zeytinyağı koydum. Doğradığım kuru soğanı biraz kavurdum. Ardından biberleri, sarımsağı ekleyip bir iki dakika sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam ettim. Baharatları, tuzuilave ettim. Köfte hamurunu ekleyip karıştıra karıştıra iyice kavurdum. Köftenin dağılması için su ilave ettim.
Kabakları tepsiye dizdim. Üzerine kıymalı harçtan yaydım. Üzerine yine kabakları dizdim. Domatesleri yuvarlak olacak şekilde keserek kabakların Üzerine dizdim. Kaşar peynirini serpiştirdim. Kaynamış sudan kabakların hizasına kadar doldurdum. 200° önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder