22.8.25

Limonlu, dereotlu soslu somon

Malzemeler:

2 dilim somon filetosu 
125 ml yemeklik krema 
bir limonun rendelenmiş kabuğu (± 1 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım limonun suyu
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Yapılışı: 

Somonu tuz, pulbiber ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Fırın kabına yerleştirin. Üzerine limon sıkın. Kabın kenarları yanmaması için biraz su ilave edin. Yaklaşık on dakika 200° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Balık fırında pişerken sosu hazırlayalım. Kremayı ve limon kabuğu rendesini tavaya ekleyin ve ısınana kadar pişirin. Tereyağını ve limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından yumurta sarısını ekleyin. Sos koyulaşana kadar karışımı çırpın. Servis etmeden hemen önce dereotunu karıştırın. Sosu somonun üzerine dökün ve istediğiniz garnitürlerle servis edin.

Hiç yorum yok: