29.12.05

Gül börek ve Pırasalı mercimekli kiş

Gül böreğini springroll yufkaları ile yaptım. Normal yufka ile de olur sanırım. Tam ölçü veremeyeceğim. Bu yufkalar çok ince oluyor ve yaparken elimizi çabuk tutmak, nemli bir bezle üzerini kapatmak gerekiyor. Bir kabın içine 3 ya da 4 yumurta, bir kase yoğurt, sıvı yağ ve 1 paket kabartma tozunu koyup karıştırıyorum. İçi için peynirli harç kullandım. Kare şeklindeki yufkayı yoğurtlu bulamaca batırıp elimle fazlasını sıyırıp yufkayı düz zemine (sivri ucu kendimize gelecek şekilde) açıp orta kısma harcı yerleştirdim. Yufkanın ucundan tutup diğer ucuna kapatınca üçgen bir şekil oluşuyor. Bu yufkayı buruşturup bir ucundan başlayarak gül şekli verecek biçimde sardım. Tepsiye dizip üzerlerine haşhaş, susam ya da çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Pırasalı Kiş Tarif yine Ziyafet dergisi'nden. Malzemeler: 150 gr. margarin (1 çay bardağı sıvıyağ kullandım) 2 su bardağı un (3 su bardağı kullandım) 2 yumurta 1 çay kaşığı tuz İç malzeme: 3 pırasa, 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık (kullanmadım) 1 çorba kaşığı kuş üzümü (kullanmadım) 6-7 mantar (kullanmadım) tuz, karabiber Ben 1 su badağı kadar haşlanmış yeşil mercimek kullandım Üzeri için: yarım su bardağı rendelenmiş kaşar 2 yumurta 1 su bardağı süt kreması (ben yarım bardak kullandım) Kızım pırasa yemeğini sevmediği için pırasa pişirirken bir tepsi de kiş ya da benzer bir şeyler yaparım. Bu kez pırasam az ve mantarım yoktu. Evde şekerli patates vardı. Klasik usülde kıymalı pırasa pişirdim içine 2 adet şekerli patates doğradım. Kiş iç malzemesini artırmak için de aklıma yeşil mercimek geldi onunla malzemeyi artırabileceğimi düşündüm, hiç de fena olmadı. Eveet gelelim kiş'in yapımına.
  • Derin bir kapta margarini kıyın(sıvı yağ kullandım). Un, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Ben biraz da yoğurt ilave etmiştim. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Pırasaları ince ince kıyın. Fıstıkla birlikte sıvıyağda kavurun (ben fıstık kullanmadım). Mantarı küçük küçük doğrayıp üzümle birlikte pırasaya ekleyin(bunları da kullanmadım, haşlanmış mercimek ilave ettim). Karabiber ve tuzla tatlandırın.
  • Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın (kalıp şart değil, fakat hamurun kenarlarını bir parmak kadar yükseltin krema kalıba akmasın). Üzerine çatalla bolca delikler açıp 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Tam pişmiş olmayacak. Fırından çıkarıp üzerine pırasalı karışımı yayın.
  • Kaşar peyniri, süt kreması ve yumurtaları çırpıp karışımın üzerine dökün. Kalıbı tekrar fırına sürüp kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

27.12.05

Parfe

Tarifin asıl adı "çilekli parfe" olup Yemek Zevki dergisinden alınmadır. Malzeme: 1 kutu krem şanti 1 su bardağı süt 2 paket beze (ben bir paket kullandım gramajını hatırlamıyorum) 6 adet kakaolu bisküvi ( normal ve daha fazla kullandım) 2 çorba kaşığı ceviz 1 su bardağı iri doğranmış çilek (muz kullandım) Hazırlanışı:
  • Krem şantiyi sütle çırpın
  • İçine beze ve kakaolu bisküviyi ufalayın (normal bisküvi kullandığım için kakao ekledim)
  • Çilekleri ve cevizi koyup karıştırın
  • Bir kalıba naylon yayın
  • İçine karışımı bastırarak yerleştirin
  • Buzlukta bir gece beklettikten sonra çikolatalı sosla servis yapın.

23.12.05

Karışık Pilav ve Burcu'dan Susamlı Patates



Ben geldim. Merak eden arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Kızım bilgisayara sızan virüsü etkisiz hale getirdi ve şükür kaybımız yok. Merkezdeki yoğunluktan dolayı PC'nin başına oturamadım. Daha önce fotoğrafını çekmiş olduğum yemekle başlayayım istedim.

  1. Kuşbaşı doğradığım etleri tavada kavurdum.
  2. Ayrı bir tencerede taze fasulye çeşidi olan (haricots verts) kenya fasulyesini kavurdum. Tuz, zencefil, keri v.s baharatlarla tatlandırdım (masala da olur)
  3. Başka bir tencerede pilav pişirdim.
  4. Pilava etleri ve fasulyeyi ekleyip karıştırdım ve dinlenmeye bıraktım.
Sevgili Burcu'nun nefis susamlı patatesi ile servis ettim. Teşekkürler Burcu.

19.12.05

Subi'den Afrika Rüyası



Afrika Rüyası'nı ne zamandır yapmak istiyordum. Memlekette pardon gurbette kakaolu bisküviyi bulana kadar tarif epey bir bekledi. Çok kolay bir pasta ve çok lezzetliydi. Bu güzel tarif için sevgili Subi'ye, üzerindeki çikolata sosu tarifi için sevgili Burcu'ya teşekkür ederim.

Malzemeler:
2 pak. kakaolu bisküvi
2 pak. krem şanti (2 bar. sütle hazırlanmış)
1 muz (robotta ezilmiş)
1 kaşık neskafe
1 pak. vanilya şekeri
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı pudra şekeri (krem şanti çok şekerli ise az kullanmakta fayda var, ya da kullanmayın)
Krem şanti hazırlanır, içine kırılmış bisküvilerle birlikte diğer malzemeler eklenir. İçine streç film serilmiş bir kabın içine karışım dökülür. Ben diktörtgen plastik bir kaba dökmüştüm. Buzlukta iki saat kadar bekletilir. Üzerine ılımış çikolata sosu dökülür (ben ceviz olmadığı için üzerine fındık serpmiştim).
Afiyetle yenir.

15.12.05

Kestane-Ye



Bu sefer istediğim tarifi yapamadım. Kestane bulmak ayrı bir macera bulduklarımın arasından sağlam işe yarayanları seçmek ayrı bir maceraydı, piştikten sonra karşılaştığım çürük çarıkları hiç sormayın. Elimde kalanlarla ancak bunu yapabildim. Biraz ordan biraz burdan, yemek literatüründe böyle bir isimle bilinmeyen bir tarif çıktı ortaya...

Kestane Terine
400 gr. kestane
50 gr. bitter çikolata
25 gr. esmerin bir ton açığı rengi şeker
2 paket vanilyalı şeker
1 kaşık pudra şekeri
süt


Kestaneleri tombul kısımlarından kesip su dolu tencerede haşlayın. Ya da biraz suda bekletip çıkarın fırında közleyin. Pişen kestanelerin iç ve dış kabuklarını soyup robotta ezin. Esmer şeker, vanilyalı şekerleri ve biraz süt ilave edip püre haline getirin. Süt miktarını yumuşak bir kıvam elde etmek için artırabilirsiniz. Karışımı buzdolabına kaldırın.

Ara katlar için hazır dondurma ya da kendi yapmış olduğunuz bir dondurma kullanabilirsiniz. Kendiniz yapmışsanız yayvan dikdörtgen bir kalıba bir parmak yüksekliğinde döküp dondurun. Kullanmadan biraz önce çıkarıp yumuşamasını bekleyin. Hazır almışsanız yine bir parmak kalınlığında kesip bardakla kalıp çıkarabilirsiniz.

Çikolatayı eritin, ılıdıktan sonra fırçayla dondurma kaplarına sıvı çikolatayı sürün ve donmaya bırakın.

Kestane püresini silindir bir kalıbın [plastik bardakları kesip elde edebilirsiniz, ya da dantel yumakların plastik silindirlerini (adını bilmiyorum kuka değil herhalde)kullanabilirsiniz örenbayan 50gr.lık olabilir, el işi yapanlardan isteyin!]içine bir parmak yüksekliğinde kaşıkla düzgünce doldurun.

Dondurmayı aynı çapta bir kalıpla kesip pürenin üzerine yerleştirin. Tekrar püre ve en üste dondurma keserek yerleştirin ve çikolatalı kabın içine dikkatlice karışımı çıkarın. Kenarlarına kırık çikolata parçaları yapıştırın. İstediğiniz gibi süsleyip hemen servis yapın (ben elmalı tarçınlı şeker parçaları serptim).Ya da diğer tabaklar hazırlanıncaya kadar buzlukta bekletin.

Bir başka servis şekli ise; kestane püresini elinizde yuvarlayın. Çikolata sürülmüş kapların içine bir dilim ya da bir kaç top dondurma yerleştirin, yanına da fındık kırıntılarına batırılmış kestane bonbonlarını koyun. Ya da dondurmasız sadece kestane toplarının üzerine çikolata sosu gezdirip fındık serpiştirin.


Afiyet olsun.

Diğer kestaneli lezzetleri görmek için Devletşah'a uğrayabilirsiniz.

9.12.05

Kremalı brüksel lahanası



Geçen gün kremalı brüksel lahanası yapmıştım. Her defasında evdeki malzemeye göre tarif değiştiği için nasıl yaptığımı unutmadan yazayım istedim.

Malzemeler:
500 gr. brüksel lahanası
1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
bir kaç tane havuç
bir kaç tane patates
200ml. krema (creme fraiche)
1 yumurta
tuzotu, istenilen baharatlar (muskat cevizi çok yakışıyor)
rendelenmiş kaşar peyniri


Brüksel lahanalarını temizleyip yıkadım. Havuçları ve patatesleri de soyup yıkadım, brüksel lahanalarının büyüklüğünce doğradım. Buhar tenceresinin alt tenceresine biraz su doldurup doğranmış patates ve havuçları çok az haşladıktan sonra delikli tenceresini yerleştirip brüksel lahanalarını buharda pişirdim. Alt ve üst tencereyi aynı anda kullandım. Haşlanmış sebzelerin suyunu süzdürdükten sonra bir cam tepsiye tavuk etlerini ve sebzeleri yerleştirdim. Etsiz de yapılabilir.
Tuzot ve baharatları üzerine serptim. Krema ile yumurtayı çırpıp sebzelerin üzerine gezdirdim. Kaşar peynirini üzerine gezdirdikten sonra fırında (mikrodalga'da) üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.

3.12.05

Işgınlı (rabarber) kıtırlı kek

Bu keki yapalı sanırım altı ay kadar olmuştur. Bir türlü sıra bu tarife gelmemişti. Henüz günlük sahibi olma gibi bir niyetim yokken çekilmiş bir fotoğraf. Günlüğüm yokken bazı fotoğraflarımı bir arkadaşıma gönderiyordum, bu fotoğraf da onlardan biri. Tarif Mine'den. Mine'ye gelen yorumlar arasında Van ve Sivas taraflarında yetiştiğini, bir diğer adının "uçkun" olduğunu okumuştum. Ekşi sevenler için ideal bir seçenek. Işgın yerine elma, mürdüm eriği veya armut tercih edebilirsiniz. Bu güzel tarif için Mine'ye teşekkür ederim. www.rhubarbinfo.com adresinde İngilizce olarak Işgın (Rabarber/Ravend/ Rheum/ Rhubarb) hakkında bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca değişik ışgınlı tarifler bulmanız mümkün, buradan da İngilizce, Hollandaca dillerinde bilgi edinilebilir. Türkçe bilgi için bakınız. Ravend/Işgın yeşil saplı ışgın/uçkun kırmızı saplı ışgın/uçkun

30.11.05

Kuru fasulye köftesi











Ziyafet dergisinde gördüğüm "Adana'nın Tahinli Sarması" nı ne zamandır yapmak istiyordum. Hazır evde tahin bulmuşken hemen denedim. Tahin buldum ama bu kez derin dondurucuda haşlanmış nohut kalmamış. Onun yerine haşlanmış kuru fasulye kullandım. Tadı pek hoşuma gitmediği için tarifi buraya yazmak istemedim. Lahana sarmasından artan fasulyelerle köfte yaptım.

Kuru Fasulyeli Köfte

1 kase haşlanmış kuru fasulye
1 haşlanmış havuç
3 haşlanmış patates
1 kuru soğan
1 yumurta
2 kaşık un
galeta unu
salça
kekik, karabiber, pulbiber, tuzot

Havuç, kuru fasulye ve patatesleri robottan geçirelim. Salça, yumurta, un ve baharatları da ilave edip karıştıralım. Hamurdan kaşıkla alıp galeta ununa bulayalım. Elimizle düzgün şekiller verip kızgın sıvı yağda hafif kızartalım. Kızarttığımız köfteleri kağıt havluya çıkaralım.

* Köfte, kurabiye, börek ne olursa olsun normalinden fazla pişirme gibi bir alışkanlığım vardır.

28.11.05

Kısır

Kısır da tarif edilir mi değil mi! Dünyanın en kolay yemeği. Ne bulursanız evde, ister çiğ ister kavrulmuş kısıra yakışır malzemeleri ıslatılmış ince bulgurla harmanlayınca oldu bitti. Acılı mı, ekşili mi, bol baharatlı mı nasıl severseniz!

27.11.05

Batan Güneş


Geçen gün Nilüfer'in günlüğünde güneşin doğuşunun görüntülendiği çok güzel bir fotoğraf gördüm. Nilüferden bir gün önce ben de balkondan güneşin batışını yakalamıştım.

24.11.05

Portakal pelteli tart

Bu tarifi Ziyafet dergisi'nden almıştım. Malzemeler: yarım paket margarin (sıvı yağ kullanmıştım) 2 yumurta, 2 su bardağı un 3 çorba kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı kanbartma tozu Üzeri için: 1 portakal 2 su bardağı portakal suyu 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı toz şeker
  • Margarin, yumurta ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin. Tart kalıbını yağlayın.
  • Hamuru tart kalıbı genişliğinde açıp kalıba yayın. Hamura çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Portakalı soyup dilimlere ayırın. Tart soğuyunca üzerini portakal dilimleri ile süsleyin (ben portakalsız yapmıştım)
  • Mısır nişastasını çok az su ile eritip tozşeker ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte krema kvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ilınınca tartın üzerine gezdirerek dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
Ben hindistan cevizi ve portakal kabuklarından yaptığım bir gül ile tartı süsledim. Gülümü bir kaç gün mutfakta dekor olarak kullandım.

20.11.05

Fıstık ezmeli kurabiye

Bu tarifi defterime nereden kaydettiğimi yazmamışım. Kaynak belirtemediğim için üzgünüm. Bilen varsa ve bildirirse sevinirim. Malzemeler: 110 gr. (1/2 bar.) oda sıcaklığında tereyağı 55 gr. (1/4 bar.) fıstık ezmesi 230 gr. (1 bar.) esmer şeker 1 yumurta 2 bardak un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya Yapılışı:
  1. Kaseye un, kabartma tozunu ekleyin.
  2. Mutfak robotunda tereyağı, şeker ve fıstık ezmesini iyice karıştırın.
  3. Yumurta ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.
  4. Önceden hazırladığımız unlu karışımı yavaş yavaş ekleyip yine karıştırın.
  5. Yağlı kağıda şekiller vererek yerleştirin.
  6. 180 derecelik fırında 12 dakika pişirin.

15.11.05

Hurma-Ye

 
Cevizli Hurma Pastası/Keki Tarifte pasta yazıyordu ama kek de denebilir. 

Malzemeler:

100 gr. (çekirdeksiz hurma) 1 rendelenmiş portakal kabuğu 2 poşet earl grey (limon kokulu çay,Beğ armudu'ndan/Meyvesinin kabuklarından esans elde edilen bir cins turunçgil/citrus bergamia) 100 gr. tereyağ 100 gr. esmer şeker 2 çırpılmış yumurta 2 çay kaşığı bal 100 gr. kendinden kabartma tozlu un isteğe bağlı miktarda tarçın, kaküle v.s. 100 gr. ceviz 100 gr. suda bekletilmiş kuru üzüm 

 Yapılışı
  • Hurma ve portakal kabuğu rendesinin üzerine sıcak Earl Grey çayını döküp bir gece bekletin.
  • Suyu döküp hurmaları kağıt peçete ile kurulayın (ben hurmaların kabuklarını soydum).
  • Şeker ve yağı karıştırıp yavaş yavaş yumurtaları ekleyip balı da ilave edin.
  • Unu eleyip baharat ve bir çimdik tuzla harmanladıktan sonra yağ karışımına ekleyin.
  • Yavaş yavaş dövülmüş ceviz ve hurmaları ilave edin (benim kullandığım hurmalar çok küçüktüler).
  • Yağlanmış fırın kalıbına karışımı döküp 35 dakika pişirin.
  • Kahve ya da çayın yanında servis yapın (ben kekin ortasını marzipanlarla doldurdum)
 
Hurmalı Tatlı (dessert)

Malzemeler: 115 gr. hurma 275 gr. yoğurt 2 muz 50 gr. ceviz 
Yapılışı:
  • Çekirdeğini çıkardığınız hurmaları yoğurdun (cıvık) içine koyup bir gece buzdolabında bekletin.
  • Muzları dilimleyip yoğurda ekleyin.
  • Servis tabaklarına yoğurdu paylaştırın ve üzerine ceviz serpip direk servis yapın.
 
  Hurma şekerleri/topları

Malzemeler: 50 gr. hurma 50 gr. tahin 50 gr. soya unu 50 gr. kuru üzüm 25 gr. kavrulmuş susam 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 

Yapılışı:
  • Hurmaları temizleyip minik minik doğrayın.
  • Soya ununu tavada biraz kavurun.
  • Susam hariç tüm malzemeleri karıştırıp top şekli verin.
  • Susama batırıp servis yapın. (ben kürdanların üzerine çikolata kaplı üzümleri yerleştirip tabağın kenarlarını renkli fıstık şekerlerle süsledim, bir gün bekletip ertesi gün yerseniz daha lezzetli oluyor)

7.11.05

Çörek

 

 Gerekli Malzeme: 
1 çorba kaşığı toz maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
1.5 su bardagı sıvı yağ 
1 su bardağı haşhaş 
1 yumurta 
Aldığı kadar un ( 6 bardak kadar)

28.10.05

Süslü Karnabahar/Karınlara Bahar


Bu karnabaharı görür görmez almalıyım diye düşündüm. Nasıl pişireceğime henüz karar vermemiştim. Pane, kızartma türü pek yapmak istemedim. Evde bulunan malzemelerle yaptığım yemek çok hoşuma gitti. Yemeğimizin fotoğrafı yok. Ramazan boyunca iştah açıcı fotolar yayınlamama kararı almıştım (nar etkinliği ve kızımın doğum günü hariç). Yemeği nasıl yaptım onu anlatabilirim.

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkadım.
Tavaya (büyük, derin) zeytinyağı koyup üzerine doğranmış kuru soğanı ve doğranmış renkli (kırmızı, yeşil, turuncu) dolma biberleri ilave edip karıştırdım.
Kestane mantarlarını doğrayıp tavaya ekledim.
Biraz harlı ateşte kavrulduktan sonra baharatlar ve karnabaharları ilave edip tavanın kapağını kapatıp ocağı kıstım.
Karnabaharlar yumuşayınca yemeği cam bir kabın içine döküp üzerine parmezan peyniri serpip fırına koydum. Peynirler kızarınca servise hazırdır.

Bu karnabahar bana biraz daha kokusuz geldi. Tecrübesi olan var ise bizimle paylaşabilir. Ben belki açlıktan farketmemiş olabilirim diye de düşünmeden edemedim!

Diğer fotolar 1, 2

14.10.05

Nar-Ye

Nar nasıl daha kolay temizlenir! Nar'ı kolay temizlediğimi sanıyordum, ama yanılmışım, dün etrafı kana buladım. Şimdiye kadar hiç böyle sulu, koyu kırmızı renkte olanına rastlamamışım meğer! Sevgili Figen sayesinde nasıl kolay temizleyeceğimizi öğrendik, teşekkürler Figen. Bizi narlı değişik tariflerle tanıştıran etkinliğin ev sahibesi Dilek'e teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Narlı Tatlı Malzemeler: 1 paket kwark (500gr, exotic)/(süzme yoğurt olabilirmiş Dilek'ten okuduğuma göre) 100 gr. bisküvi 1 NAR 8 gr. agar-agar (sarı kullandım, beyaz ya da kırmızı olabilir) 1 dl. su * Narı temizledim. * Bisküvileri küçük küçük kırıp hazırladım * Su, çok az kwark'ı ve agar-agarı bir tencereye alıp erittim. Kwarkı biraz ılıtıp 3/4 ünü tencereye ekleyerek karıştırdım, ocağı kapatıp narları ekledim. * Kalan kwark'tan bisküvilerin üzerine ekleyerek karıştırdım. * Her hangi bir kaba (kelepçeli olabilir) ilk önce bisküvili karışımı yaydım. Üzerine nar'lı karışımı en üste kalan kwarkı yayarak düzelttim. Buzdolabında soğuduktan sonra üzerini istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. (Ben kelepçeli kalıp kullanmadım) Hawai tatlısı Malzemeler: 1 ananas 350 gr. net(konserve kullandım) margarin ( sıvı yağ kullandım) 5 dl. yoğurt (iki bardak kadar) 1 yumurta beyazı 3 kaşık şeker 4 kaşık hindistan cevizi 1 NAR Ananası soyup ortasını çıkarıp, kareler halinde doğrayalım. Yağlanmış fırın kabına döşeyellim. Üzerine yoğurdu yayalım. Yumurta beyazını şekerle başka bir kapta köpürtüp, üzerine hindistan cevizini ekleyerek karıştıralım. Yoğurdun üzerine köpüğü kaşık kaşık dökerek her tarafını kaplayacak şekilde yayalım. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra nar taneleri ile servis edelim. *Ananası konserve kullandığımdan mıdır nedir, biraz sulu çıktı fırından. Suyunu kapta bırakıp tabağa aldım. Çok hafif bir tatlı, özellikle üzerindeki sos benim çok hoşuma gitti. Başka meyvelerle de denemek lazım. Nar-İç Kalan NARlarla yapılan içecekler: Yoğurtlu nar Malzemeler: 150 gr. az yağlı yoğurt (cıvık) 2 yemek kaşığı limon suyu (nar ekşi ise azaltılabilir) 2 yemek kaşığı bal 2 buz parçası 2 armut 1 NAR çok az tarçın Narın suyunu sıkın (robottan geçirip süzebilirsiniz). Armutları soyup çekirdeğini temizledikten sonra kareler halinde kesin. Bütün malzemeleri blendıra ya da bir mutfak robotuna koyup püre haline getirin. Soğuk soğuk servis yapın. Ben çukolata ile tabağın kenarını süsledim. Çocuklar nar suyundan çok çukolatalardan etkilendiler! Nar şurubu Malzemeler: * 2 NAR * 1 çay kaşığı portakal çiçeği suyu (ya da gül suyu) * 1/4lt. soğuk su * 1/2 limon suyu (nar ekşi ise azaltılabilir) * bal Narları soyup, bütün malzeme ile birlikte blendırda ezip suyunu süzgeçle süzün. Afiyet olsun. *Oğluma çukolata soslu narlı tatlı yapmıştım, ama ancak yarısını yiyebildi. İçinde nar taneleri olmasaymış yermiş! Narlı Lezzetler Bulabileceğiniz Siteler Alm: Nar 1, Nar 2, Nar3, İng. Nar 4 Hol: Nar 5 Tür: Nar 6

29.9.05

Etamin



Hollanda'nın eski kültüründen izler.
Mavi-beyaz seramik eskiden çok gözdeymiş. El-yüz yıkamak için kullanılan bu sürahi tipi ibrik ve leğen çok hoşuma gitmişti.

28.9.05

Kaşık börek/Mantı

Bildiğimiz mantı ve Nogayların "kaşık börek" dedikleri sulu mantı. Kaşık börek sarmısak sossuz yenir, biraz suludur ve... çok lezzetlidir.

22.9.05

Peynirli-Ispanaklı Cannelloni

Almanca blog event' te "yerel lezzetler" yarışmasında 1.ci olan sevgili Dilek'ten aldığım cannelloni, bir tür lazanya yemeği. Ben bu yemeği yapalı çok oldu. Dilek tatilde iken yapmıştım o geldikten sonra yayınlamak istedim. Değişik görüntüler arayanlar için güzel bir seçim. Teşekkürler Dilek.

20.9.05

Goblen işleme



Önceki gün belediye binasında kraliçe Beatrix'in boncuklardan yapılmış harika bir tablosunu görünce aklıma Hollandalı bir bayandan CD'ye kopyaladığım bu model geldi. İşlemek isteyenler için şablonlar 1, 2, 3, 4,