17.9.25

Kuru Domates ve Shiitake Mantarlı Makarna

 


Kuru Domates ve Shiitake Mantarlı Makarna

Malzemeler:

  • ​250-300 +/-  gr makarna (dilediğiniz bir çeşit)
  • ​10-12 adet kurutulmuş domates (önceden suda yumuşayana kadar bekletilmiş)
  • ​200 gr shiitake mantarı 
  • ​2-3 diş sarımsak
  • ​Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • ​Yarım su bardağı makarnanın haşlama suyu
  • ​1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı baharatlar)
  • ​Tuz ve karabiber
  • ​Bir avuç taze maydanoz (fesleğen ya da dereotu)
  • ​Kaşar peyniri (servis için)
  • Krema ( isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

  1. ​Makarnayı tuzlu suda paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşlama suyundan yarım su bardağı kadar ayırıp süzün.
  2. ​Mantarları ve kuru domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. 
  3. ​Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğradığınız sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika kadar kavurun.
  4. ​Doğradığınız shiitake mantarlarını tavaya ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
  5. ​Mantarlar sotelendikten sonra doğradığınız kuru domatesleri ve pul biberi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
  6. ​Tavaya makarnanın haşlama suyunu yavaş yavaş ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar karıştırın. Dilediğiniz ölçüde kremayı bu aşamada ekleyip bir iki dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  7. ​İsterseniz makarnaları ayrı servis edebilirsiniz ya da mantarla iyice karıştırarak makarnanın sosu çekmesini sağlayabilirsiniz. 
  8. ​Makarnayı sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine maydanoz ve bolca rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın.

​Afiyet olsun!



Hiç yorum yok: