19.4.10
Antil pastası (Bolo di Cashupete)
İş arkadaşım Alcidra'yı kırmayarak (kendisi Antil asıllıdır) ülkesine ait olan keki günlüğüme eklemeye karar verdim. Bu kek özel günlerde hazırlanırmış onların memleketinde. Ailece yapılan kutlamaların vazgeçilmeziymiş.
Kek için;
250 gr tereyağ
250 gr şeker
5 yumurta
250 gr un
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya şekeri
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 çay kaşığı limon aroması
1 çay kaşığı badem aroması
Ara ve üst harcı için;
250 gr tuzsuz kavrulmuş robotta çekilmiş cashew/kaju çerez
250 gr şeker
180 ml su
yarım kutu condensend süt (şekerli, 200 gr)
200 ml yoğunlaştırılmış sıvı kahve sütü (Tr de var mıdır?)
1 kaşık tereyağ
fiske tuz, 1 çay kaşığı badem aroması
Kek malzemeleriyle alıştığınız tarzda keki pişirin.
Harcın hazırlanışı:
Şeker ve suyu ocağa koyup iyice koyulaşana kadar pişirin.
Condensend süt ve kahve sütünü ekleyip ağır ateşte açık kahverengi renk alana kadar pişirin
Karameli ocaktan alıp cashew çerezi, badem aromasını, yağı ve bir fiske tuzu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Keki ikiye bölüp alt katına karamelli karışımın 1/3 ünü sürün. Kekin üst katını yerleştirin.
Karamelli karışım cıvık kıvamsız ise tekrar ocakta katılışıncaya kadar pişirin. Karameli ılıkken kekin üzerine sıvayın/dökün. Akşamdan yaptıysanız sabaha kadar beklettiğinizde karamel donmuş olacaktır.
Kekin üzerini birkaç kaju tanesi ya da başka bir şeyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Reçetedeki malzemelere bakınca, özel günlere yakışır aroma ve lezzette bir pasta olduğu anlaşılıyor. Ellerine sağlık, afiyet olsun.
Sevgiyle kal
Merhabalar Canım nasılsın günlerin güzel sağlıklı ve mutlu geçsin inşallah.
Uzaklardan Merhaba...
Karun
Yorum Gönder