26.6.06

Kolay Pasta



Pandispanya
3 yumurta
150gr. şeker
300 gr. un
175 gr. tereyağ
portakal kabuğu rendesi
100 ml. süt
portakal suyu (taze)

2 dl. krema
Dr. Oetker Krem ole
200 gr. mascarpone/labne
1 bardak süt
1 pak. krema sertleştirici
süsleme için: çikolata parçaları ve şekerli badem ezmesi (mecburiyetten!)

Hazırlanışı
1. Fırını 180 dereceye getirip ısıttım. Kalıbı yağladım.
2. Yumuşamış tereyağını derin bir kabın içine aldım.
3. Şeker, vanilyalı şeker, bir fiske tuz ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip mikserle çırptım.
4. Teker teker yumurtaları ekleyip tekrar çırptım.
5. Karışımı yağlanmış kalıba döktüm.
6. Keki aşağı yukarı 25 ya da 30 dakika pişirip, 10 dakika kalıpta soğumaya bıraktım.

Ara Dolgu/Üst sıvama
1 Krem ole, süt, krema, krema sertleştirici'yi derin bir kapta çırptım.
2 Labne peynirini de yumuşatıp kremaya ilave edip mikserle iyice karıştırdım.

Yapılışı
*Keki soğuyunca iple ortadan ikiye böldüm. Taze portakal suyu ile her iki parçanın iç yüzeylerini ıslattım.
*Krem ole ile hazırlanmış kremadan biraz alıp alt kekin üzerine sürdüm.
*Üst parçayı yerleştirip kalan kremayı pastanın her tarafına sıvadım.
Evde bu pastaya yakışabilecek bir süsleme malzemesi bulamadığım için çikolata parçaları ve şekerli badem ezmesi ile süsledim.

9 yorum:

akçahan dedi ki...

Tuhfeciğim Merhabalar

Bir dilim gönderirmisin lütfen çok harika görünüyor. Ben de çayı söyleyeyim. Hatta mümkünse pastayla birlikte becerikli sahibesi de gelse... Sevgiler canım.

Tuhfe dedi ki...

Merhaba Semanur,

Karnım da acıktı, şimdi olsaydı da ikimiz de yeseydik :( Pastanın keki portakal suyundan olsa gerek güzel olmuştu. Krema da benim gibi üşenenler için pratik. İsteyen istediği kremayı hazırlayabilir. Pasta getiremem ama kendim inşaallah geleceğim. Görüşmek dileğiyle.

Selamlar sevgiler.

Başak dedi ki...

Tuhfe merhaba;Ben senden su suzme yogurtlu yapılan dondurma tarifini isteyecektim.Cok aradim ama bulamadim.Tesekkurler.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Basak,

Ben buraya Subi`den aldigim gibi kopyalayim.

1 bardak süzme yogurt
1 kg çilek
1,5 su bardagi seker
2 paket vanilya
2 poset krem santi(1 bardak sütle hazirlanmis)

Çilekleri şekerle birlikte robotta çekip bir çay bardağı kadarını bir yere ayırıyoruz. Kalan karışıma diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırıp streç serdiğimiz bir kalıba döküyoruz. Buzlukta bekletiyoruz. Buzluktan çıktıktan sonra üzerine ayırdığımız çilekli şekeri döküyoruz.

Sevgilerimle

Başak dedi ki...

Cok tesekkurler Tuhfecigim.Hemen yapacagim.Tam zamani.Seftali,kavun herseyle guzel olur vallahi.Gecen sene methini duymustum ama yapmak kismet olmamisti.Bu sene de aklima dustu.Harikasin.Sevgiler.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Tuhfe; Seni tekrar sayfanda bulmak çok güzel, özledim.Kolay diyorsun pastana ama sen becerikli olduğun için kolay geliyordur.Çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum. Ellerine sağlık ve çok öpüyorum seni.

Rengarenk dantel dedi ki...

canım pastan süper gözüküyor. şundan eminimki tadı da mükemmeldir ellerine sağlık..

Tuhfe dedi ki...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar şımartıyorsunuz. Sağolun varolun.

Damak Tadı dedi ki...

Selam Tuhfe,
Pastan harika gözüküyor,yapımıda kolay yazdığın gibi.ellerine sağlık
sayfanı ve tariflerini gezi anılarını çok begendim.Ayrıca imrendirici ve çekici bir yanıda var sayfanın tebrikler canım.
Sevgiyle kal..


www.damak-tad.blogspot.com