31.8.05

Risotto

Sevgili Özgül ablanın "bezelyeli risotto"sunu denedim. Özgülden farklı olarak, şarap koymadım, haşlanmış mısır ve havuç ilave ettim, margarin yerine zeytinyağı kullandım. Üzerini kapari ve çekirdeklerini çıkardığım zeytinlerle süsledim. Teşekkürler Özgül tarif için, hayatımıza İtalyanların tombul sarışın pirinçlerini de eklemiş olduk sayende.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Görünümü cok güzel olmus.Eminim tadida cok güzeldir.Ellerine saglik

Banu Ucak dedi ki...

Tuhfecim ŞeftaliYE sayesinde senin blogunu gordum, çok guzel gorunuyor ellerine saglik. Bir ara Tarif Defteri'nden sana ulasmistim, esimin Amsterdam seyahati soz konusuydu da mutfak aletleri satan buyuk magazalarin adlarini istemistim senden hatirladin mi? Esimin gitmedi, oradakiler Türkiye'ye geldi ama bu vesileyle ben seninle tanismis oldum. İyi de oldu :)

Guzel tariflerin icin ellerine saglik.

sevgiler
Banu

Serra dedi ki...

bu risotto alla Tuhfe olmus Tuhfe. Ihtac acici gorunuyor, gecenin bu saatinde aciktim mi ne? Afiyet olsun. Gerci bitirmissinizdir simdiye di mi? Bana kalmadi.:))

Serra dedi ki...

Deminki yorumdaki anlasilmayan kelime istah acici. :))

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel ve çekici görünüyor. Tarifi nasıl bulabilirim. Eşim bu tür değişik pilavlara bayılır ona süpriz yapacağım.

Burcu ÜNAL dedi ki...

ellerine sağlık sevgili tuhfe..
her zamanki gibi çok güzel olmuş :))

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Rahime, Banu, Serra, Filiz, Burcu hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim güzel yorumlarınızdan dolayı.

Banu, öncelikle bloğun hayırlı olsun, hoşgeldin aramıza. Canın sağolsun eşin gelemedi, belki bir gün sen gelirsin buralara...

Serra, tamam istediğin gibi olsun; Özgül ve Tuhfe'nin risotto'su iyi mi?
Bir daha ki sefere bekleriz artık :))

Sevgili Filiz, tarife turuncu renkte "bezelyeli risotto" yazısının üzerine tıklarsan ulaşabilirsin. Sevgili Özgül'ün Sofrası'ndan uyarlama bir pilav. Ben yaptığım değişiklikleri ana sayfada belirtmiştim zaten.

HEPİNİZE KUCAK DOLUSU SEVGİLER.

Adsız dedi ki...

Tuhfecim ellerine saglik, sahane görünüm görünüm kadarda nefis bir tad olduguna eminim.
Ilavelerde cok uygun :) biraz gec yazdim yorumumu kusuruma bakma islerimin coklugundan bu ara site ziyaretlerine vaktim kalmamisti.
Sevgilerimle canim

Tuhfe dedi ki...

Xtralarge, teşekkür ederim güzel sözlerinizden dolayı.

Özgül, ben de çok yoğunum bu aralar, blogları ziyaret edemiyordum, bugün biraz fırsat bulup dolaştım. Teşekkürler bu güzel tarif için.

Sevgiler.

incikboncuk dedi ki...

daha yeni yemek yedim ama, o kadar güzel görünüyor ki canım çekti.

Tuhfe dedi ki...

Teşekkür ederim sağol cnm.