3.8.05

Dilek'ten bir lezzet

Yapımı çok kolay bir pasta (diyelim). Sevgili Dilek'in sitesinde görüp yaptım ve hoşuma gitti. Dilekten farklı olarak; amaretti (İtalyan) bisküvileri ile etimek türü bir bisküvi (beschuit) çeşidini ufalayıp karıştırdım. Bu karışıma çok az tarçın, kuru üzüm, toz şeker ve dövülmüş fındık ekledim. Diğer aşamalarını aynen Dilek'in tarifi gibi yaptım. Üzerini frenk üzümü ve amaretti bisküvileri ile süsledim. (bir an önce tatmak istediğimden üzerine fındık serpmeyi unutmuşum) Bu pratik tarif için Dilek'e teşekkür ederim.

11 yorum:

Çiğdem Kantarcıoğlu dedi ki...

aaa OLMUYOR AMA böyle güzelim tatlılar görünce yapasım yiyesim geliyor ondan sonra al kiloları :)

ELLERİNE SAĞLIK TUHFECİM HARİKA GÖZÜKÜYOR

akçahan dedi ki...

Çok güzel gözüküyor.Yiyenlere afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

evet sevgili Çiğdem doğru söylüyor.ama görüntü çok güzel bu demektirki tadı da güzel .ne yapayım yapayım baari malzemelerin hepsi olmasada bizde olanlarla yaparız olur değilmi.ellerine sağlık Dilek ve Tuhfe teşekkürler...

Nilüfer dedi ki...

Harika, pasta deyince hiç kendime hakim olamıyorum.Şu an zayıfım ama bu tatlılar yüzünden kesin kilo alırım.Tuhfe bu bisküvilerin yerine ne tür bir bisküvi kullanabiliriz.

Tuhfe dedi ki...

Çiğdem, Semanur, Münevver abla, Nilüfer teşekkür ederim.

Nilüfer, Türkiye de buna benzer mutlaka vardır da, ben bilemeyeceğim. Etimek türü bir bisküvi ile bu italyan bisküvileri karıştırıp yapmıştım. Aynı soruyu ben de Dilek'e sormuştum :)ben bisküvilerden daha sonra buldum. Bisküvilerde tarçın kokusu var (paketini hemen çöpe atmışım içindekileri okuyup yazacaktım ama:))Etimek'i ufalayıp çok az şeker ve tarçın ilavesi ile benzer bir şey yakalamış oluruz. Dilek elma püresine de tarçın kullanmıştı ikisi arasındaki oranı iyi ayarlarsanız tarçın kokusu hakim olmaz pastaya, diye düşünüyorum.

Sevgiler hepinize.

Dilek'ce dedi ki...

Merhaba Tuhfe!
ne hos bir süpriz! Ellerine saglik! Frenk üzümü de cok iyi bir fikir! Sen kremayi en üstüne yapmissin orjinal tarifdeki gibi ve tabagina tam gelmis ne güzel!!!Benimkisi hesapsizliktan agzina kadar dolu idi.
Sadece ben hala kuru üzüme pastalarda alisamadim;)Üzümlü tatli ekmekciklere oglum sayesinde yavas yavas alisiyorum ancak:)

Soru soran arkadaslar icin:
"Ameretti"ler türkceye badem bisküvisi/kurabiyesi olarak tercüme edilebilir belki. Tuhfe gibi yaratici olup normal etimek kirintilarina badem aromasi eklediniz mi marketlerde ameretti aramaniza gerek yok:) Tabi marketlerde varsa ve fiyati etimekle ayni ise tercih orjinalinden yana olmali kolayliktan dolayi. Fakat etimek ve aroma tamamen yeterli bence. Badem aromasi kek yapmak icin satilan ürünlerin yaninda oluyor. Türkiye'de varmi bilmiyorum(ama vardir saniyorum) fakat latte macchiato kahvelerine aroma vermek icin aromalar var. Buralarda marketlerde bulmak öncesine göre cok kolaylasti o aromalardan badem aromasini da kullanabilirsiniz. Umarim gereksiz bilgi olmadi bu sondaki Türkiye'dekiler icin, ben latte macchiatoya taktim da son zamanlar belki ondandir:)

Aysun Akbulut dedi ki...

Selam, su anda ofisde kahve icerken karsima cikan bu resim beni aldi goturdu. Herkese sevgiler.

manolya dedi ki...

Yine çok muhtesem görünüyor. Bu aralar canim hep tatli istiyor zaten. Keske yakinlarda biryerde otursaydin...
Sevgiler

Tuhfe dedi ki...

► Özlem, teşekkür ederim. Hayal kırıklığına uğramamışsındır umarım.

► Dilek, sen kalabalık bir grup için yaptın doğal olarak daha fazla ölçüler kullandın. Bizim aile çok büyük değil. Hem ilk yaptığımız bir lezzette temkinli olmak lazım değil mi! Verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.

► Aysun hanım, ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim. Sayfama hoş geldiniz. Kahvenin yanında da iyi giderdi ama... sağlık olsun.

► Manolya, canın tatlı çekiyormuş ben ne yapayım şimdi... sen benim şu anda misafirim sayılırsın. Sana ikram etmiş gibi olsam kabul eder misin? Biz ancak iki günde bitirebildik, sen de olsaydın daha çabuk bitirirdik. Gerçi ertesi güne kalınca daha da lezzetli olmuştu...

YORUM BIRAKAN HERKESE BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDERİM,

SELAMLAR.

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli gorürünüyor!

Tuhfe dedi ki...

Teşekkür ederim Zülkarneyn.

Sevgili Özlem sorunu atlamışım kusura bakma.Kullandığım etimek türü bisküvi de tuz yok.
Türkiye de bazı tatlıların yapımında ACI BADEM KURABİYESİ kullanıldığını okuyorum bu anlattığımız bisküvilere benziyor mu bilemiyorum? belki bir seçenek olabilir!

Selamlar.