Pazartesi, Eylül 11, 2006

Fındıklı bisküvi/ Fındıklı karışık sebze


Malzemeler:
150 gr. tereyağ
75 gr. şeker
2 yumurta
140 gr. Un
60 gr. soya unu
½ çay kaşığı kakule
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
75 gr. fındık tozu
50 gr. fındık
2 kaşık soya sütü

Yapılışı:
  • Yağ ile şekeri iyice çırpalım.
  • Yumurtaların sarılarını ayıralım (1 yumurta sarısı daha sonra üzerine sürülecek!).
  • Yumurta aklarını ilave edip karıştıralım.
  • Yumurta sarısı, kakule, tarçın, kabartma tozu, tuz, fındık tozu, un ve soya ununu ekleyip tekrar iyice karıştırıp hamurumuzu yoğuralım. Un az gelmiş ise ilave edebiliriz.
  • Hamuru 1 saat dinlendirelim.
  • Yumurta sarısı ile soya sütünü karıştıralım.
  • Hamurumuza şekil verip tepsiye dizelim.
  • Hazırladığımız soya sütlü yumurtayı üzerlerine sürelim.
  • Bisküvilerin ortasına yarım ya da bütün fındık batırıp fırında 6-8 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkarıp ızgarada soğutalım.

Fındıklı karışık sebze


Malzemeler:
200 gr. brokoli
1 küçük kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
200 gr. haricotverts (taze fasülye olabilir)
3-4 adet arpacık soğan ya da 1 orta boy kuru soğan
100 gr. mantar
3 kaşık zeytinyağı
45 gr. hazır peynir sosu
75 gr. iri çekilmiş fındık
parmezan, tuz, biber, bir diş sarmısak

Yapılışı:
  • Soğanları doğrayıp zeytinyağ koyduğumuz tencerede çok hafif kavuralım.
  • Temizleyip yıkadığımız fasülyeleri ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Dolmalık biberi ve kabakları da kare kare doğrayıp ilave edelim. Mantarları da yıkayıp doğradıktan sonra tencereye alalım.
  • Çiçek çiçek ayırdığımız brokolileri yıkayıp süzdürelim ve tencereye aktaralım. Pişirmeye devam edelim. Ara sıra karıştıralım, sebzeler yumuşayınca fındıkları, sarmısak, tuz ve biberi ilave edip ocaktan alalım. Bir fırın kabına boşaltalım.
  • Bir kaba büyük bir bardak (250ml.) soğuk su doldurup peynir sosunu boşaltalim. Krema haline gelinceye kadar pişirelim. Ocaktan alıp sebzelerin üzerine gezdirelim. Üzerine bir miktar parmezan peyniri serpip fırına sürelim.
  • Peynirler kızarınca fırından çıkarıp servis edelim.

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

7 yorum:

pembeli dedi ki...

Tuhfecim, fındıklı bisküvinin sunumuna bayıldım ne hoş görünüyor öyle, peçete çok şık durmuş, ellerine sağlık. Karışık sebzede çok leziz görünüyor.
Sevgiler

Banu Ucak dedi ki...

Tuhfecim uzun süredir buralara bakamadığım için dönüşünü yeni farkettim ve çok sevindim :) Ayrıca bu fotoğraflar harika özellikle fındıklı bisküvi. Eminim tadı da öyledir.
Sevgiler

Serra dedi ki...

Tuhfe, bu cektigin resimlere bayiliyorum ben, soylemis miydim daha once? :)

candan dedi ki...

tuhfem sunum harika tat tattım o da super 20 üzerinde 4567
resimlerde supeer ben daha acemi çaylak :))
sevgilerimle

tuhfe dedi ki...

Sevgili Pembeli, teşekkür ederim. fotoğrafları beğenmene sevindim.

Sevgili Banu, teşekkür ederim. Eskisi kadar ben de diğer arkadaşların blog-sitelerini ziyaret edemiyorum. Fırsat bulunca dolaşmaya çıkıyorum.

Serracım teşekkür ederim, sağol. Mutlaka söylemişsindir. Siz beğendikçe ben de çok seviniyorum. Acayip moral oluyor.

Candancım, sağol sağol sağol. Ben sana gelince öğretirim. Ama ben sana gelinceye kadar sen çoktaaaan beni sollamış olursun:)

damak tadı dedi ki...

Sevgili Tuhfe,
Resimlerin benim de çok hoşuma gidiyor ellerine sağlık canım.
Fındıklı iki tarifinde harika olmuş elleine sağlık canım.

Sevgilerimle,

LamaMutfakta dedi ki...

Bu findikli sebze super birsey! Ellerine saglik. Cevizi tatli haricinde de kullaniriz bu gidisle findik onu sollayacak:))