12.6.05
Lumpia (Endonez böreği)
Ben içinde 40 adet kareler halinde hazır lumpia hamuru aldım. Ama siz kendiniz de un, tuz ve yumurta beyazıyla yoğrulmuş hamur kullanabilirsiniz.
Ben iç harcı için toplam 300 gram hazır malzeme aldım. Kendiniz de ayrı ayrı alıp hazırlayabilirsiniz.
İç harcı için:
200 gram tavuk fileto
2 havuç
1 pırasa
50 gram soya filizi
100 gram beyaz lahana
1 soğan (ben kullanmadım)
1 diş sarmısak (ben kullanmadım)
dilediğiniz baharatlar
tuz
2 kaşık zeytin yağı
maydonoz ya da kereviz sapı
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
2 kaşık zeytin yağı ile doğranmış soğan ve sarmısakları tavada biraz kavurduktan sonra üzerine ince doğranmış tavuk filetolarını ekleyin. Daha sonra üzerine jülyen doğranmış havuçları ilave edip biraz pişirin. Sonra tüm sebzeleri ekleyip 3 dakika pişirin. Maydonoz ve baharatları ekledikten sonra soğumaya bırakın. (Karışım susuz olmalı).
Yufkalar şekilde görüldüğü gibi bir kaşık iç malzemesi doldurularak sarılır. (Yufkaların açılmaması için uçlarına su veya su ve un ile hazırladığınız koyu bir bulamacı sürebilirsiniz). Yufkalarınız yuvarlak ise sigara böreği gibi sarabilirsiniz. Kızgın yağda kızartıp kağıt havluya çıkarınız. İsterseniz 2 kaşık ketçap 1 çay kaşığı sambal oelek (acı biber sosu) yarım limon suyu ile bir sos ile servis yapabilirsiniz.
Kahvaltı tabağı
Reçel yerine fındık ve çikolata ile süslenmiş kayısı. Yanında da karanfilli yeşilçay.
11.6.05
Aldama/ Hinkal
Hamuru için malzemeler
3 bardak un
1 yumurta
tuz
su
Üzeri için malzemeler
yoğurt
sarmısak
2 kaşık tere yağı
pul biber
kemikli dana eti
Yapılışı
3 bardak un 1 yumurta ve tuz ile mantı hamuru sertliğinde bir hamur yapın. Üzerini nemli bez ile örtün ve beklemeye alin. Büyükçe bir tencerede kemikli eti pişirin. Et suyunu başka bir tencereye süzün. Hamurdan bezeler yapıp bu bezeleri mantı hamuru inceliğinde açın. Bıçakla kareler halinde kesin ve karelerin 2 ucunu birbiri üzerine yapıştırıp yukaridaki şekli verin. Şekil verdiğiniz hamurları temiz bir bez üzerine dizin. Ayırmış olduğunuz et suyunda pişirin. Pişirdiginiz hamurları büyükçe bir tepsiye alın. Sosu için 2 kaşık tere yağını eritin. Arzuya göre kara biber, pul biber ekleyin. Sarmısakları dövün. Yoğurtla karıştırın. Aldamalari servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve tere yağı gezdirin. Üzerine kemiklerinden ayrılmış etleri dizin. Servise hazırdır.
Meyve sepeti/ dondurma tabağı
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
Meyve sepetinin hazırlanışı
Kavunları yıkayıp ortadan iki santim kalınlığında kavunun ortasına gelecek kadar kesiniz. Böylece sapını elde etmiş olursunuz. Sapın bir tarafından sivri uçlu bir bıçakla zigzaglar çizerek kesiniz. Sapı kesmemeye dikkat ediniz. Parçaları dikkatlice çıkarınız. Kavunun içini boşaltınız. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Daha sonra içini mevsim meyveleri ile doldurunuz.
Dondurma tabağının hazırlanışı
Kavunun düz durması için altından biraz kesiniz. Tam ortasından zigzag şekli vererek kesiniz. Kavunu ikiye bölerek içlerini boşaltınız. İstediğiniz dondurma çeşidi ile doldurunuz. Dondurmaların üzerine pasta süsleri serpiştirebilirsiniz.
_______________________________________________________________________Kavunları yıkayıp ortadan iki santim kalınlığında kavunun ortasına gelecek kadar kesiniz. Böylece sapını elde etmiş olursunuz. Sapın bir tarafından sivri uçlu bir bıçakla zigzaglar çizerek kesiniz. Sapı kesmemeye dikkat ediniz. Parçaları dikkatlice çıkarınız. Kavunun içini boşaltınız. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Daha sonra içini mevsim meyveleri ile doldurunuz.
Dondurma tabağının hazırlanışı
Kavunun düz durması için altından biraz kesiniz. Tam ortasından zigzag şekli vererek kesiniz. Kavunu ikiye bölerek içlerini boşaltınız. İstediğiniz dondurma çeşidi ile doldurunuz. Dondurmaların üzerine pasta süsleri serpiştirebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)