
Geçen gün Nilüfer'in günlüğünde güneşin doğuşunun görüntülendiği çok güzel bir fotoğraf gördüm. Nilüferden bir gün önce ben de balkondan güneşin batışını yakalamıştım.

Bu tarifi Ziyafet dergisi'nden almıştım.
Malzemeler:
yarım paket margarin (sıvı yağ kullanmıştım)
2 yumurta, 2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kanbartma tozu
Üzeri için:
1 portakal
2 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
Bu tarifi defterime nereden kaydettiğimi yazmamışım. Kaynak belirtemediğim için üzgünüm. Bilen varsa ve bildirirse sevinirim.
Malzemeler:
110 gr. (1/2 bar.) oda sıcaklığında tereyağı
55 gr. (1/4 bar.) fıstık ezmesi
230 gr. (1 bar.) esmer şeker
1 yumurta
2 bardak un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı:
Almanca blog event' te "yerel lezzetler" yarışmasında 1.ci olan sevgili Dilek'ten aldığım cannelloni, bir tür lazanya yemeği. Ben bu yemeği yapalı çok oldu. Dilek tatilde iken yapmıştım o geldikten sonra yayınlamak istedim. Değişik görüntüler arayanlar için güzel bir seçim. Teşekkürler Dilek.
Sevgili Özgül ablanın "bezelyeli risotto"sunu denedim. Özgülden farklı olarak, şarap koymadım, haşlanmış mısır ve havuç ilave ettim, margarin yerine zeytinyağı kullandım. Üzerini kapari ve çekirdeklerini çıkardığım zeytinlerle süsledim. Teşekkürler Özgül tarif için, hayatımıza İtalyanların tombul sarışın pirinçlerini de eklemiş olduk sayende.