Elmalı Brownie
Malzemeler
2 yumurta
100 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata
1 su bardağı esmer toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet elma
1 çorba kaşığı kakao
Elmaları küp küp doğradıktan sonra yağsız ve şekersiz olarak tavada yumuşayıncaya kadar pişirip, soğuması için kenara alıyoruz.
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp, şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
Bir tavaya tereyağını ve bitter çikolatayı koyup eritiyoruz. Ilık hale gelince şeker ve yumurtanın içine döküyoruz ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
Kekimizi istediğimiz kalıba (yağlanmış veya yağlı kağıt döşenmiş) döküp, üzerine elmalarımızı serpip, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
3 yorum:
Tuhfe'cim
çikolatalı ve naneli çayın tarifini göremedim. bence tart o çay olmadan eksik olacak :)
Merhaba Tugba hanim, cay hazir alinmis poset caylardan oldugu icin tarifini yazmadim :)
Türkiyede bu çaylardan yok ne yazık ki :( biz de süte çikolata eriterek idare edeceğiz artık :)
Yorum Gönder