1.11.07

Harira

Birazda tuzlu bir yemeğe yer vermek istedim bugün. Harira Faslıların sahurda tercih ettikleri çorba. Nohutla yapıldığı gibi mercimekle de yapılıyormuş. Elime geçen tarifler birbirinden farklı malzemelerle yapılmış. Ben "Marokkaanse Keuken" adlı kitaptan bizim damak zevkimize en uygun olan tarifi seçtim. Tarifi aşağıya olduğu gibi yazıyorum. Fakat ben bu ölçülere sadık kalmadım. Et suyu yerine su, 800 gr. konserve domates yerine iki adet taze domates kullandım. Nohutu da göz kararı kullandım. Pişmeden evvel çorbaya biraz erişte ilave ettim.

500 gr. kuzu pirzola (kemiklerinden ayrılmış)
2 kaşık zeytin yağı
2 küçük soğan
2 diş sarmısak
1 ç.k. kimyon
2 ç.k. kırmızı biber
1 defne yaprağı
3 kaşık taze kişniş (kullanmadım)
2 kaşık salça
1 lt. et suyu
800 gr. konserve domates
850 gr. haşlanmış nohut
3 kaşık maydanoz

Eti küçük küçük doğrayın. Tencereye yağı koyun. Soğanı ve sarmısağı hafifçe kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Kimyon, defne yaprağı ve biberi ilave edin. Bir iki dakika sonra domates püresini ekleyin. Karıştırıp iki dakika sonra et suyunu ekleyip pişmeye bırakın.

Nohutu, konserve domatesi, maydanozu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tuz, pulbiber ekleyip ocaktan alın ve kişniş yaprakarı ile servis edin.

5 yorum:

NiNo dedi ki...

ayy cok guzel gorunuyor hic yemedim ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler,

www.berrince.com

Birsen Şahin dedi ki...

Tuhfe,

Bloğunuzu gün içinde incelemeye başladım, gecenin bu saatinde sonuna, yani bugüne geldim. Çok keyifli zaman geçirdim. Hem eski memleketime dair özlem giderdim, hem güzel marifetlerinize gıpta ile yaklaştım. Emeğinize sağlık.

Tuhfe dedi ki...

Hepinize yorumlariniz ve ziyaretinizden dolayi tesekkur ederim.

Sevgilerimle.

NuR dedi ki...

Tunusta yemiş vede tarifini alıp denemiştim, Hatay dada yapıldığını duydum.
Sevgiyle kal