2 portakal
2 kök rezene
2 küçük kırmızı soğan
100 gr. siyah zeytin
tuz, biber
1-2 kaşık limon suyu
2-4 kaşık zeytinyağı
Portakalları soyup ince ince dilimleyin, salata tabağına dizin. Rezeneyi de aynı şekilde dilim dilim doğrayıp dizin. Halka halka kestiğiniz soğanları da rezenelerin üzerine dizin. Tuz, biberi serpin. Son olarak limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.
4 yorum:
Hiç rezene yemediğim için bilemiyorum ama, görüntü güzel Tuhfeciğim ellerine sağlık...
Teşekkür ederim Semanurcuğum. Senden ilk yorumları almak çok güzel. Rezene anason gibi kokuyor. Herkesin hoşlanabileceğini sanmıyorum. Pişirilince koku hafifliyor, daha farklı bir lezzet ortaya çıkıyor.
Selam ve sevgilerimle.
sayfanızı yeni keşfettim ve bütün tarifleriniz inceledim...epey uzun süredir yazıyorsunuz ne güzel...rezene merak ettim ...bulursam yapacağım...sevgiler...
Rezene (arap saçı da deniyor), bol soğanlı kavurmasına yumurta kırılarak da nefis bir yemek oluyor.
Yorum Gönder