14.8.06

Patlıcan Salatası



Dün patlıcan yemeği pişecekti evde. Aklıma salata-ye etkinliği gelince, ben de klasik de olsa patlıcan salatası ile katılayım istedim.

4 adet patlıcanı fırında közledim. Fırın hazır yanmışken yanına birkaç tane de patates koydum. Patlıcanların kabuklarını soyup bir kenara aldım. Patatesler taze oldukları için kabuklarını soymadım.

Yeteri kadar yeşil biber, kırmızı soğan, maydanoz (evde yoktu) doğradım. Soğumuş patlıcanları da doğradıktan sonra diğer malzemeleri ekledim. Ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber, limon, sıvı yağ ilave ederek karıştırdım.

Biraz patlıcan salatasına iki siyah zeytin ve feta peyniri ilave edip bu karışımı içini boşalttığım domatese doldurdum. Közlenmiş patatesle birlikte servis ettim (kendime).

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Tuhfe, patlıcan salatası için çok şık bir sunum olmuş, ellerine sağlık.

Meral dedi ki...

Merhaba Tuhfe nasılsın
sitenin yeni hali cıvıl cıvıl çok güzel yapmışsın.
sevgiler :-)

NAZLICA dedi ki...

Tuhfeciğim merhaba; Özür senin hala tatilde olduğunu sanıyordum. Yine de hoşgeldin demek istiyorum. Bloğunun yeni yüzü hayırlı olsun, değişiklik iyidir. Gezdiğin yerler harika, hele Semanurla buluşman. Umarım birgün biryerlerde benim başıma da gelir böyle buluşmalar. Tam Patlıcan salatasında niye domates yok derken domatesin içine koyduğunu farkettim. Çok hoş olmuş Tuhfeciğim.Sevgiler

Tuhfe dedi ki...

Merhaba Pembeli, tesekkur ederim.

Merhaba Meral, tesekkur ederim iyiyim. Sen nasilsin? Gunlugumu begenmene sevindim.

Merhaba Nazli, hosbulduk :) Bakarsin bir gun seninle de bulusuruz, neden olmasin, dunya kucuk.

Tekrar guzel yorumlarinizdan dolayi tesekkur ediyor, saglikli huzurlu gunler diliyorum.

Adsız dedi ki...

Tuhfemmm,
patlıcan salatası super ,tam benlik sunumda muhteşem,
bende dün cezerye yaptım bi bak bakalım ne not vereceksin:)
Sevgilerimle
yeni görünüm super bayıldım güle güle kullan bende cesaret edebilsem değiştireceğim ama bakalım:))

Damak Tadı dedi ki...

Selam tuhfe,
Harika bir ikili olmuş,ellerine sağlık..Yemeklerin ve salataların yanına haşlanmış veya közlenmiş patates benim için en güzel yemekdir.Başka yemeğe gerek kalmaz inan.Tekrar teşekkürler..


Sevgiyle kal,

Adsız dedi ki...

merhaba Tuhfe sükür yorum yazabildim kac gündür yazmaya calıstım ama yazamadım.tatilin bitti Allah tekrarına erdirsin insaallah.resimler harika.salatada öyle ellerine saglık.blogun yeni sekli cok güzel olmus.sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba,
önce başlığı okuyunca aa herhalde tuhfe hanım yalnış yazmış patlıcan salatası dedim.sonra o güzel tarifinizi ve şık sunumuzu görünce kendi kendime çok güldüm.
genelde kocaman kayık tabaklarda hazırlanan patlıcan tarifinden oldukça farklı ve çok hoş.en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.ellerinize sağlık.sevgiler

Serra dedi ki...

fotograf harika demis miydim?

Adsız dedi ki...

Yeni siten cok ferah olmus. Ellerine saglik.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili arkadaslar ziyaretiniz ve yorumlarinizdan dolayi hepinize ayri ayri tesekkur ederim.