14.9.05

Tarifi anlaşılamayan kek

Yarın elma günü. Bir çok sitede elmalı tarifler göreceğiz. Ben bu kez bu etkinliğe bulduğum tarifi iyi anlayamadığımdan dolayı katılamıyorum. Kolay ve malzemesi evde bulunabilen bir tarif elime geçti. Kolları sıvadım, başladım yapmaya...,hamur kıvama gelmek şöyle dursun, verilen malzemeyle kaynaşmadı bile! ... , tarifte 3 kaşık krem şanti yazıyor, toz mu sıvı mı anlayamadım, 1 kutu sıvı şantiyi (slagroom/sahne) boca ettim ve birazda sıvı yağla ancak hamurumuz şekil verilebilecek hale geldi (bir paket bisküvi yazıyor, kaç gramlık nasıl bir bisküvi!). Hamurdan elimle parçalar koparıp yassılaştırdım ve muffin kalıbına (kenarlarından taşacak) 12 adet olmak üzere yerleştirdim. İçine rendelenmiş elma, tarçınlı şekerli karışımı birer kaşık ilave ettim. Üzerini taşan hamurla kapattım ve fırında pişirdim. Üzerine soğuduktan sonra hazır çikolata sosu gezdirdim. Meyveli kek yemeyen oğlum, çikolata sosunun aşkına bu keki yedi. Kek fena olmadı da, ben tarifi tutturamadım nedense! orjinal tarifi aşağıya yazacağım buna benzer tarifi olan varsa, bana gönderirse çok sevinirim. Malzeme: 3 su bardağı Un 3 çorba kaşığı margarin (sıvı yağ kullandım) 3 elma 6 çorba kaşığı toz şeker 3 yumurta 3 kaşık krem şanti 1 pak. kabartma tozu 1 limon kabuğu rendesi 1 tutam tarçın 1 paket bisküvi! (kaç gr.lık yazmıyor, belki benim paket büyük geldi!) Pudra şekeri Yumuşamış yağla birlikte un yoğrulur. Krem şanti, toz şeker, kabartma tozu, 2 yumurta sarısı, rendelenmiş limon kabuğu, havanda dövülmüş (robotta ezilmiş) bisküviler ilave edilir. Hamur iki parçaya ayrılarak ince açılır. Elmalar kabukları soyulduktan (çekirdekleri çıkarıldıktan) sonra rendelenir. Bir kek kalıbının içi yağlanıp unlanır. Hamurun bir katı kalıba döşenir, üzerine rendelenmiş elmalar, tarçın şekerin kalanı yayılır. Üstüne hamurun ikinci katı örtülür. 1 yumurta sarısı hamurun üzerine sürülür. 180 derecelik fırında 30 dakiaka pişirilir. Soğuduktan sonra kek kare parçalar halinde kesilir ve üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

24 yorum:

Adsız dedi ki...

resimdeki ürün çok lezetli görünüyor.:) Tarife bir bakayım bulabilirsem iletirim..

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Filiz, teşekkür ederim, tarifini bekleyeceğim.

Sevgiler.

Sevgili Hatice, evet tarif Türkçe idi. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Bir dahaki denememde bilgilerini dikkate alacağım.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuhfe notunu aldım teşekkür ederim herhalde başlangıç için münevver teyzenin tarifine sadık kalmam gerekecek.şimdilik biraz pratik yapayım sonradan bayıldığım sizin bileklik arşivine geçeceğim .Umarım başarabilirim çok kolay görünen acemi işi kolye bile bana çok komplike geldi.Daha çokkk çalışmam gerek çokkk Sevgiler .Wendy.

Adsız dedi ki...

Görüntüsü muhtesem olmus tadida emin güzeldir.Bütün zorluklara ragmen basrmissin.ELLERINE SAGLIK

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Özlem, senin tarifini merak ettim şimdi. Görüntüyü boşver tadı iyi olmuşsa yeter.

Sevgili Wendy ve Rahime teşekkürler yorumlarınızdan dolayı.

Sevgiler.

yEşiL dedi ki...

Tuhfecim haksizlik yapmissin kekine. Oldukca lezzetli görünüyor - biraz yormus sadece seni..

Adsız dedi ki...

Tuhfe, cok nefis bir görünümü var ellerine saglik. Lezzetininde sahane olduguna eminim.

Adsız dedi ki...

Sevgili tuhfe kırmızı bilekliğin yapılış şemesını nereye eklediniz bulamadım .Sevgiler.Wendy.

akçahan dedi ki...

Oldukça güzel görünüyor Tuhfe.Orijinalini bilmem ama.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Gülşen, Özgül, Wendy, Semanur çok çok teşekkür ederim güzel yorumlarınızdan dolayı.

Wendy; kırmızı-beyaz bilekliğin altında "yapılışı için...1 2 3" diye numaralar var onların üzerine tıklarsan şema karşına çıkacaktır.

Hepinize Sevgiler.

Doruk dedi ki...

Gayet güzel de başarmışsın bence. Bazen tarifler sadece kaynak oluyor, ortaya daha güzel tatlar çıkıyor. Seninki de buna örnek bence. Hem çocuğuna meyveli kek yedirmeyi başardıysan o tarif iyi tariftir, değil mi?

incikboncuk dedi ki...

Bazen tarifi tutturmak zor oluyor, o zaman ben de çok sinir oluyorum. Ama yenebilir durumdaysa, ki evde seveneler var anlaşılan, o zaman güzel olmuş demektir :) Ellerine sağlık.

Yesim dedi ki...

Kek tarifi anlaşılmamış ama görüntü muhteşem,bir de anlaşılsa nasıl olurmuş acaba?
: ))
Ellerine sağlık

NAZLICA dedi ki...

Tuhfeciğim, İnanmıyorum o kadar güzel gözüküyor ki yaptığın. Boşver lezzetini.

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Burcu, Nurdan, Yeşim ve Nazlı o güzel yorumlarınızla ne kadar memnun ettiniz bilemezsiniz. Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Nazlı, güldürdün beni, tadını "boş ver" ha! harikasın!

Sevgiler hepinize.

Adsız dedi ki...

sevgili Tuhfe senin yaptigin mutlaka çok güzeldir.bende kat1mak isredim ama olmad1 bu s1ra biraz vakit s1k1nt1s1 çekt1m.yapamad1m.sen bunu bir dene.çocuklarda" sever.,
3yumurta
1 su bardag1 seker
ikisini karistir bir tarafta dursun.diger yanda 5 orta boy tatl1 elmay1 minik minik dogra.
1 su bardagi ufak ufak k1r1lm1s ceviz
2,5 yemek kasigi kakao veya 1 yemek kasigi dolu tarc1n
kabartma tozu vanilya
2 su bardagi un
bunlar1n hepsini kek k1vam1nda kar1st1r .ayn1 kek gibi pisir.üstüne ister krema istersen pudra sekeri dök.bakal1m begenecekm1s1n benim cocuklar1n favori keki bu denersin umarim.se4vgiler.

Tuhfe dedi ki...

Çok teşekkür ederim Münevver ablacım,tarifin çok lezzetli olacağa benziyor. Fırsat bulursam mutlaka deneyeceğim, çok teşekkürler.

Selamlar, sevgiler.

Binnur dedi ki...

Tuhfecim,
Lezzeti nasil bilmem ama sunusuna diyecek yok, ellerine saglik :)

Hatice dedi ki...

seni biraz uğraştırmış ama sonuçta ortaya çok güzel bir görüntü çıkmış, eminim tadı da nefistir...
ellerine sağlık tuhfe...

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Burcu, Binnur, Hatice, Mine harikasınız...,ne diyeceğimi şaşırdım, şu an yüzümdeki ifadeyi görmelisiniz, yer yer sevinç yer yer gülümseme... hala unutamadığım Nazlıca'nın yorumu da mutluluk kaynağı oldu :))

Sağolun var olun,

TEŞEKKÜRLER

Dilek'ce dedi ki...

Tuhfecigim seni nasil yordugunu iyi hissedebiliyorum bu tarifin fakat görüntüne haksizlik ediyorsun! Senin süslemenle de beraber cok sik ve lezzetli görünüyor resimden! Yani tarifin nasil olmasi gerektigini bilmeyen ben icin "aa bu olmus ne istiyor Tuhfe?" diyebilirim;)

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Dilek, görüntüyü beğenmene sevindim. Ancak, fazla şeyler umdum herhalde ben bu tariften, hamur toparlanmayınca sigortalar gevşedi anlayacağın :))

İdare ettik işte bir şeyler oldu sonuçta, görüntü işini hallediyorum canım bir şekilde, farkındaysan tarife ben de sadık kalmadım tamamen ayrı şekil verdim, acısı çıktı yani :))

Kocaman Sevgiler.

Banu Ucak dedi ki...

Tuhfecim tarife bakınca ben de seninle aynı noktalara takılırdım kesinlikle! Senin becerikli ve sanatkar ellerinden çıkan kek harika görünüyor gerçkten de. Ellerine sağlık ve iyi ki de katılmamazlık etmemişsin bu etkinliğe. Hani derler ya "gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane..."

sevgiler
Banu

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Banu,
Çok teşekkür ederim, güzel sözlerin beni çok memnun etti. Kahveye beklerim bu sefer!

Sevgilerle.