Pazar, Temmuz 03, 2005

Sebzeli Makarna



Bu tarifi nereden aldığımı hiç hatırlamıyorum. Eğer hatırlayan olursa kaynak gösterebilirim.

Bamya makarna olursa görüntüsü daha güzel oluyor. Makarnayı şehriye kavurur gibi az bir zeytinyağı ile sürekli karıştırarak kavurdum. Üzerine biraz su ekleyerek makarnalar yumuşayıp suyunu çekinceye dek pişirdim. (pilav pişirir gibi)
Ayrı bir tavada yine az bir yağla havuç ve brokoli köklerini sonra brokoli çiçeklerini ilave ederek sebzeleri biraz dişe dokunur şekilde pişirdim. Bu karışımı başka bir kaba alıp, mantarları da kavurdum. İsterseniz mantar yerine tavuk fileto da kullanabilirsiniz. O zaman yanında tavuk servis etmenize de gerek kalmaz.
Makarnayı, mantarı ve sebze karışımını bir kapta karıştırıp baharatlar ve tuz ile tatlandırdım.
(sebze karışımına ocaktan almadan bir dakika önce soya sosu ilave edebilirsiniz. O zaman baharat ve tuzu biraz eksiltmeniz gerekir.)
Afiyet olsun.

5 yorum:

Burcu dedi ki...

Yine inanılmaz iştah açıcı görünüyor. Eminim tadına doyulmuyordur. Birde tadabilseydik :( Ellerine sağlık :)

tuhfe dedi ki...

Teşekkürler Burcu,

Gelirsen yaparım sana, hiç sorun değil.

munev dedi ki...

görüntü olarak çok iştah açıcı.tad olarak da nefis olduğuna eminim ellerine sağlık.sevgiler.

manolya dedi ki...

Sözümü tutamayip yine sitene aç girdim. Yine harika bir tarif, ellerine saglik. Özellikle makarnanin pilav gibi pisirilmesi besin degerlerinin korunmasi açisindan çok saglikli, hemen yapmali.
Sevgiler

tuhfe dedi ki...

Teşekkürler Manolya, makarna kavrulunca değişik bir lezzet katıyor.