Cuma, Eylül 14, 2012

Çikolatalı kek



Kek için:
125 gr yumuşamış tereyağ
125 gr basterd şekeri
150 gr kek unu
2 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
25 gr eritilmiş acı çikolata

Krema için:
100 gr tereyağ
225 gr pudra şekeri
rendelenmiş yarım limon kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu
pudra şekeri

Kek malzemelerinin tümünü mikserle karıştırın. Çikolatayı ekleyip karıştırın. Kek kalıplarını doldurup 180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin. Fırından çıkarıp ızgarada soğutun.
Bir kapta tereyağını çırpın, yavaş yavaş pudra çekerini ilave edin. Azar azar limon suyunu ve rendesini ilave edin. Kremayı keklerin üzerine yerleştirin. Servise hazırdır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: