Sayfalar
(Taşı…)
Ana Sayfa
Gezi
El becerileri
Hakkımda
▼
27.8.07
Kandil Simidi
›
Beraat Kandilimiz Mübarek Olsun 1 paket tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt ½ çay bardağı şeker 1 yumurta sarısı (akı ...
9 yorum:
20.8.07
Zeytin (marine) ve Peynirli ekmek dilimi
›
Zeytinleri marine etmek için sevgili Dilek'in limon turşusu na ihtiyacımız var. Yarım limon (turşu) Yarım çay kaşığı havanda ezilmiş kır...
7 yorum:
1.7.07
Pralin
›
Ablam, kızım ve yeğenim şimdi Türkiye'deler. Onların yokluğuna alışmak çok zor olacak. Her yer onların hatıraları ile dolu! 200 ml. kr...
28.6.07
Patates Oturtması
›
750 gr. patates 2 soğan 2 domates yarım demet maydanoz 300 gr. kıyma 1 kaşık salça 1 kaşık zeytinyağı 50 gr. kaşar peyniri 30 gr. t...
Kahvaltılık
›
Baget ekmekler (yarı pişmiş) üzerine domates, taze soğan, yeşil biber, taze fesleğen, mozarella, baharatlar ve çedar peynirlerini dizip fır...
1 yorum:
18.6.07
Bademli Lokum
›
Tarif Sahrap Soysal'dan. Asıl adı "Fındıklı Lokum". Evde fındık çok az kaldığı için badem ile denedim ve pekmez+tahin miktarı...
16 yorum:
6.6.07
Kırmızı Pancarlı Kekten Çikolatalı Toplar
›
FOTOĞRAF MAKİNAM BOZULDU! Herşey üstüste geldi. Ardı ardına bozuldu aletler. İlk önce otomobil, önceki gün televizyon, dün de fotoğraf m...
9 yorum:
30.5.07
Çaylı Kek
›
125 gr. tereyağı 2,5 dl. sıcak demli çay 2 yumurta 300 gr. şeker 375 gr. un 1 kaşık kab.tozu 3 kaşık kakao Yağı sıcak çayın içinde eritin. B...
11 yorum:
20.5.07
Doğum Günün Kutlu Olsun
›
Sadık'ın doğum günü pastası Bu kurabiyeleri yapmak için aşağıdaki malzemelerin dışında bir de yeğen parmaklarına ihtiyacımız var. Türki...
8 yorum:
8.5.07
Keukenhof ve Kestaneli Cikolatali Rulo Kek
›
24-04-07 `de ablam ve yegenimi Keukenhof`a goturdum. Daha fazla fotograf icin buraya bakiniz. Kestaneli Rulo Kek Malzemeler: 225 gr. sade ç...
11 yorum:
18.4.07
Bu Bahar Onlarla Pek Hoş Geldi
›
Bir süre günlüğüme özen gösteremeyeceğim. Türkiye'den ablam ve yeğenim geldiler. Onlar gelmeden önce kurutmuş olduğum çileklerden yardı...
10 yorum:
3.4.07
Çikolatalı Créme Brûlée ve Virgin Banana Colada
›
Onyedinci yüzyılda ortaya çıkan, Fransızca'da " yanmış krema" anlamına gelen Créme Brûlée'nin aslen hangi ülkeye ait olduğ...
11 yorum:
19.3.07
Bir Kitap... Bir Dünya... Bin Teşekkür...
›
Sevgi Şenol (sağdaki) geleneksel kıyafet ile. Bundan birkaç ay önce bayram ve yeniyıl hediyesi olarak emekli öğretmen Sevgi Şenol hanımdan ...
10 yorum:
15.2.07
Muzlu Dondurma / Dondurmalı Kek
›
Muzlu Dondurma Malzemeler: 200 gr. muz (2 adet) 40 gr. şeker (ince) yarım limonun suyu 50 ml. sıvı krema 90 ml. yoğurt Muzları şeker ve limo...
6 yorum:
8.2.07
Havuç Helvası
›
Evde havuç fazlasını değerlendirmek için adı ilginç yapımı kolay görünen havuç helvasını denemek istedim. Pişme süresinin tahmin ettiğimden ...
9 yorum:
5.2.07
Mini Lezzetler
›
Havuç helvalı tartölet Yabanmersinli/Cranberryli tartölet Cranberry/yabanmersini kullandığım tartöletleri nasıl yaptım anlatayım. Havuç helv...
4 yorum:
28.1.07
Ankara Simidi ve İtalyan Ekmeği Focaccia
›
Dün tüm gün neredeyse hamur işleri ile uğraştım. Çiğ börek, Focaccia ve saatlerimi verdiğim Ankara Simidi yaptım. Ankara simidini bu ikinci ...
10 yorum:
20.1.07
Cranberrie'li Kekli Dondurma Katları
›
Malzemeler: Kutu dondurma (vanilyalı) Kutu dondurma (çikolata+kapuçino) Kek Cranberie (yabanmersini) marmelatı Dondurmaları derin dondurucud...
13 yorum:
16.1.07
Pirinçli Fındıklı Pasta
›
400 gr. (1 kase) Uzun Pirinç (basmati kullandım) 100 gr. fındık (ince öğütülmüş) 100 gr. pane harcı 2 yumurta 1 yumurta sarısı+2 kaşık süt (...
9 yorum:
8.1.07
Ciabatta
›
Hafta sonları marketten aldığım yarı pişmiş ekmekleri ( ciabatta, focaccia, keizer v.b) pişirip sıcacık yemek alışkanlık haline geldi. Geçen...
7 yorum:
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle