Sayfalar
(Taşı…)
Ana Sayfa
Gezi
El becerileri
Hakkımda
▼
28.10.05
Süslü Karnabahar/Karınlara Bahar
›
Bu karnabaharı görür görmez almalıyım diye düşündüm. Nasıl pişireceğime henüz karar vermemiştim. Pane, kızartma türü pek yapmak istemedim. E...
22 yorum:
14.10.05
Nar-Ye
›
Nar nasıl daha kolay temizlenir! Nar'ı kolay temizlediğimi sanıyordum, ama yanılmışım, dün etrafı kana buladım. Şimdiye kadar hiç böyl...
30 yorum:
29.9.05
Etamin
›
Hollanda'nın eski kültüründen izler. Mavi-beyaz seramik eskiden çok gözdeymiş. El-yüz yıkamak için kullanılan bu sürahi tipi ibrik ve le...
13 yorum:
28.9.05
Kaşık börek/Mantı
›
Bildiğimiz mantı ve Nogayların "kaşık börek" dedikleri sulu mantı. Kaşık börek sarmısak sossuz yenir, biraz suludur ve... çok le...
14 yorum:
22.9.05
Peynirli-Ispanaklı Cannelloni
›
Almanca blog event' te "yerel lezzetler" yarışmasında 1.ci olan sevgili Dilek'ten aldığım cannelloni , bir tür lazanya y...
6 yorum:
20.9.05
Goblen işleme
›
Önceki gün belediye binasında kraliçe Beatrix'in boncuklardan yapılmış harika bir tablosunu görünce aklıma Hollandalı bir bayandan CD...
21 yorum:
14.9.05
Tarifi anlaşılamayan kek
›
Yarın elma günü. Bir çok sitede elmalı tarifler göreceğiz. Ben bu kez bu etkinliğe bulduğum tarifi iyi anlayamadığımdan dolayı katılamıyor...
24 yorum:
12.9.05
Hafta sonu lüksleri
›
Cumartesi günü kızım için; patlıcan, kabak patatesler yağda kızartıldı. Biberler közlendi. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve domates sosu gezdiri...
21 yorum:
9.9.05
Köfteli patlıcan
›
Kırmızı, yeşil, sarı, turuncu biberlerle süslenmiş, fırına sürülmeye hazır. Servise hazır. Köftelere yuvarlak şekiller vererek mikrodalga fı...
13 yorum:
31.8.05
Risotto
›
Sevgili Özgül ablanın " bezelyeli risotto "sunu denedim. Özgülden farklı olarak, şarap koymadım, haşlanmış mısır ve...
11 yorum:
14.8.05
Şeftali-Ye
›
Şeftali sarması Gerekli malzeme: Kek için: 1 çay bardağı eritilmiş margarin 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ...
20 yorum:
13.8.05
Mürdüm erikli tartöletler
›
Sevgili Hatice'den ( Semaver ) aldığım bir tarif. Yapımı kolay ve lezzetli tarif için teşekkürler Hatice.
3 yorum:
11.8.05
Burcu'nun İrmik Helvası
›
Burcu'nun ( Pastacı ) irmik helvası tarifi ilginç geldiği için hemen denedim. Benim hoşuma gitti, güzel bir lezzet, teşekkürler Burcu...
7 yorum:
9.8.05
Nasi-Bami Goreng/ Sebzeli Pilav
›
Pilav için basmati pirinç kullandım. Kurutulmuş sebzeler ve baharat karışımı olan Nasi mix'i pilav suyunu çekmeden önce ekledim, pirin...
17 yorum:
3.8.05
Dilek'ten bir lezzet
›
Yapımı çok kolay bir pasta (diyelim). Sevgili Dilek 'in sitesinde görüp yaptım ve hoşuma gitti. Dilekten farklı olarak; amaretti (İt...
11 yorum:
29.7.05
Karnıyarık
›
Belki Türkiye'de de böyledir fırınlar, bilemeyeceğim. Alevler sayesinde çok kolay közleniyor patlıcanlar. Bildiğimiz karnıyarık... sade...
21 yorum:
26.7.05
Özgül'ün Salatası
›
Sevgili Özgül'ün sitesinde görüp denediğim bir lezzet. Tarifi okuyunca belki birbirine zıt malzemeler yanyana gelmiş gibi düşünebil...
5 yorum:
24.7.05
Kazan börek
›
Şimdiye kadar bu yemeği yaparken ölçü kullanmadım hiç, hep göz kararı yaptım. Belli bir ölçü veremeyeceğim için kusura bakmayın. Mantı hamur...
9 yorum:
21.7.05
Kolay Pasta
›
Portakalların mevsimi değil ama, belki cheescake falan yaparım diye almıştım. Cheescake yapmaya fırsatım olmadı, onun yerine kolay bir pasta...
17 yorum:
13.7.05
Pırasalı muffin/ Tuzlu kek
›
Ziyafet dergisinden aldığım bir tarif. Muffin tuzlu yapıldığı gibi tatlı çeşitleri de var. Kek türü aslında. Hangi ülkeye ait olduğunu bil...
12 yorum:
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle