10.9.25

Somon ( yoğurt soslu)

 







İçindekiler

  • 4 parça derisiz somon filetosu
  • 1 1/4 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
  • çay kaşığı öğütülmüş kimyon
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi
  • 1/8 çay kaşığı kırmızı biber
  • yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Limon Yoğurt Sosu

  • 1/2 su bardağı az yağlı yoğurt 
  • yemek kaşığı krema 
  • 1/4 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • çay kaşığı taze limon suyu
  • çay kaşığı kıyılmış taze sarımsak
  • yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 bardak haşlanmış bezelye
  • 1 bardak haşlanmış arpa şehriyesi
  • Üzeri için ince doğranmış dereotu 

Talimatlar

  • Somonu oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  • Bir karıştırma kabında kişniş, kimyon, kırmızı toz biber, tarçın, zencefil, zerdeçal, hindistan cevizi ve kırmızı biberi karıştırın.
  • 30 cm'lik yapışmaz bir tavada zeytinyağını orta-yüksek ateşte ısıtın.
  • Somonun her iki tarafına tuz ve karabiber serpin, ardından baharat karışımıyla her iki tarafını ovun.
  • Somonu sıcak tavaya koyun ve her tarafını yaklaşık 4 dakika pişirin.
  • Somonu limonlu yoğurt sosu ve dereotu serperek servis edin

Sos için

  • Küçük bir kasede yoğurt, krema, limon kabuğu rendesi, limon suyu, sarımsak ve kişnişi karıştırın. Haşlanmış bezelye ve arpa şehriyeyi de ilave edip karıştırın. Hafifçe tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Somonu pişirirken sosu oda sıcaklığında bekletin  ( ya da sıcak somonun üzerinde soğuk sos olmasını istemiyorsanız mikrodalgada hafifçe ısıtın).


Hiç yorum yok: