500 gr. kuzu pirzola (kemiklerinden ayrılmış)
2 kaşık zeytin yağı
2 küçük soğan
2 diş sarmısak
1 ç.k. kimyon
2 ç.k. kırmızı biber
1 defne yaprağı
3 kaşık taze kişniş (kullanmadım)
2 kaşık salça
1 lt. et suyu
800 gr. konserve domates
850 gr. haşlanmış nohut
3 kaşık maydanoz
Eti küçük küçük doğrayın. Tencereye yağı koyun. Soğanı ve sarmısağı hafifçe kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Kimyon, defne yaprağı ve biberi ilave edin. Bir iki dakika sonra domates püresini ekleyin. Karıştırıp iki dakika sonra et suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
Nohutu, konserve domatesi, maydanozu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tuz, pulbiber ekleyip ocaktan alın ve kişniş yaprakarı ile servis edin.
ayy cok guzel gorunuyor hic yemedim ellerine saglik
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
www.berrince.com
Tuhfe,
YanıtlaSilBloğunuzu gün içinde incelemeye başladım, gecenin bu saatinde sonuna, yani bugüne geldim. Çok keyifli zaman geçirdim. Hem eski memleketime dair özlem giderdim, hem güzel marifetlerinize gıpta ile yaklaştım. Emeğinize sağlık.
Hepinize yorumlariniz ve ziyaretinizden dolayi tesekkur ederim.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Tunusta yemiş vede tarifini alıp denemiştim, Hatay dada yapıldığını duydum.
YanıtlaSilSevgiyle kal