Sayfalar

28.11.05

Kısır

Kısır da tarif edilir mi değil mi! Dünyanın en kolay yemeği. Ne bulursanız evde, ister çiğ ister kavrulmuş kısıra yakışır malzemeleri ıslatılmış ince bulgurla harmanlayınca oldu bitti. Acılı mı, ekşili mi, bol baharatlı mı nasıl severseniz!

21 yorum:

  1. Tuhfe dediğin doğru en kolay ve en lezzetli olan şeylerden biri, Ama emin ol herkes güzel yapamıyor. Senin ki güzel görünğyor ayrıca sunumund açok güzel . Ellerien sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Tuhfe,
    Gerçekten lezzetli gözüküyor. Kolay bir yemek gibi gözükse de, herkes tarafından, tam tadında yapılamıyor. Bizim evde de çok sevilir. Çayın yanında... Ellerine sağlık.Afiyet olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Vallahi yöre yemeği ama hiç bir zaman tutturamadığım bir tat.Seninki super görünüyor.Yedim hepsini bir tabak daha isterimmmmm:))))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Tuhfe,
    sunumun ne hos, zevklisin cok,
    eminim kisirinda cok leziz olmustur, ben icine birazda ceviz koyuyorum , dene belki sende seversin :))

    Ellerine saglik.

    Zeynep

    YanıtlaSil
  5. cok lezzetli gozukuyor,ellerine saglik..ben bir iki dis sarmisak rendeliyorum kisira birde acili olursa cok yakisiyor.

    YanıtlaSil
  6. en kolay ama çok lezzetli. ben bayılırım hele kayınvaldem yaptıysa tadına doyum olmaz. nar ekşili olsun valla süper oluyooor..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Derya çok teşekkür ederim. Sağolasın.

    Sevgili Şennur haklısın kolay oluyor biraz fakat herkesin damak zevine göre tadlarda farklılık oluyor.

    Sevgili Wendy nasıl seviyorsan öyle yap, tutturmak istediğin lezzeti kimin elinden yemişsen biraz daha o kişiden püf noktaları sormanı, ya da yanında durup seyretmeni önerebilirim :)

    Sevgili Zeynep abla çok teşekür ederim. Ben cevizlisini de kesinlikle severim. Teşekkürler önerin için deneyeceğim.

    Sevgili Çirkin ördek, teşekkür ederim sağolasın. Sarmısak da çok yakışıyor ayrı bir tat o da. Benim Margriet ablam bir kısır yapar parmaklarımızı yeriz. O da taze sarmısak kullanır nar ekşisi şartı var bir de...Hemen Margriet ablayı ziyarete gitmek lazım o ne yaparsa yapsın çok güzel oluyor.

    Sevgili Nazlı haklısın hem kolay hem lezzetli. Gerçekten nar ekşisi çok yakışıyor.

    Sevgiler herkese.

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık.dün bende yaptım..afiyetle yedik en sevdiğim komşum nilgün'le..

    YanıtlaSil
  9. Tuhfe; Bittiğim an oldu. Pirzola ikram etseler bukadar mutlu olmam.Hafta sonu yapıp yiyoruz.Sarımsak, nar ekşisi mutlaka koy. Tekrar söylüyorum, sen fotoğraf sanatçısı ya da dizayner olmalısın. Hiçbir şey için geç değil, bunu unutma. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Canım istedi. Ben bol ekşili ve acılı, yanında da ayran ve marul ile severim.
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Boyle guzel suslenince edilir, afiyet olsun yiyenlere.

    YanıtlaSil
  12. Tuhfecim,
    Bu hafta mercimek koftesi yapicam, ondan sonrada kisir. Kasik kasik ye dedigin gibi ister acili, ister eksili
    Bulgursuz mutfak dusunemiyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Tuhfe'cim ben de kısırı severim. Ancak benim sevdiğim kısırda bulgur eşilliğe göre daha az olmalı..Alimden o şekilde alıştım..Kıvırcığı bol doğrar içine daha önceden hazırlanmış salçası yağı ve limonu katılmış bulgur ilave edilir..Hım çok da güzel olur tadı..

    YanıtlaSil
  14. Tuhfecim, ellerine saglik, hafta sonuna bizim sofrada muhakkak yapicam, cok severiz ailecek bol eksili ve acili yanindada marul veya yaprak.
    Sevgilerimle canim

    YanıtlaSil
  15. Sevgili arkadaşlar yorumlarınız beni çok memnun etti. Kısır yapanı da yiyeni de ihya ediyor:)) Yapımı kolay, inşaallah hamile olan arkadaşlara da birileri yapar getirir. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

    Herkese selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Tuhfe harika gözüküyor canım. Sunumun bence de çok çok güzel.Hele o domatesi ne güzel yerleştirmişsin.Sanki akrep burcu olan bana özel bir tabak hazırlanmış gibi hissettim.Kısır kolay ama yapandan yapana çok değişir.Benim İskenderunlu arkadaşım Özgül çok az ıslatıp, yoğurarak yağını memleketten getirip bizim evde muhafaza ederek harika kısır yapardı üniversitedeyken.Etrafına da kırık ve çok leziz zeytinleri dizerdi.Adanalı arkadaşlarımızda çok güzel kısırlar yapardı.Selam sevgi.

    YanıtlaSil
  17. tuhfe senin bu sunumlarına bayılıyorum, ne güzel süslemişsin...
    kısır kolay gibi gözükse de herkesin damak tadı farklı oluyor. ben ekşili ve bol yeşillikli sevenlerdenim. seninki de çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Tuhfe; oldukça leziz görünüyor. Ellerine sağlık şimdi olsada yeseydim diyen çoktur kesin:) Bir arkadaşım yapmıştı ve eğer demeseydi bu kısır diye pilav niyetiyle yemiştim onu. Hiç olmamış iri bulgur kullanmış pilav olmuştu.Birde yanına et koysaydı tam olurdu. :))))

    YanıtlaSil
  19. Sizin bu güzel yorumları okuduktan sonra benim de canım çekti şimdi...

    Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Gidin mutfağa hemen ıslatın bulguru çok değil ama birazcık diri kalsın. Katın karıştırın yeşilliği, zeytinyağını, limonu, pulbiberi ne varsa artık, zeytin de fena fikir değil!...Sarmısağı unutmuyoruz bu kez başka tad deneyeceğiz...Nar ekşisini mi unuttum tamam bir koşu alıp geliyorum...Çay da yapalım yanına miss gibi, haydi buyurun gelin hep beraber yiyelim.

    YanıtlaSil
  20. Kısırı çok severim, ben de güzel kısır yaparım. Annem hep bana yaptırır. Ellerinize sağlık
    Oya (Hülya Yılmaz'ın kızı)

    YanıtlaSil
  21. kısır gördüğümde asla dayanamam. bugün arkadaslarım vardı ve bende kısır yaptım. nedendir bilmiyorum ben acıktığım zaman aklıma sadece kısır gelıyor. gece kac olursa olsun üşenmeden kalkıp yapıyorum. çok seviyorum. ellerıne sağlık hayatım.çok güzel gözüküyor.
    www.blogcu.com/goznuru

    YanıtlaSil