Sayfalar

29.7.05

Karnıyarık





Belki Türkiye'de de böyledir fırınlar, bilemeyeceğim. Alevler sayesinde çok kolay közleniyor patlıcanlar.
Bildiğimiz karnıyarık... sadece patlıcanı daha hafif olsun diye fırında közledim.

21 yorum:

  1. En sevdigim yemeklerden biri karsimda. Hem de yavas yavas acikmaya baslamisken. Ne diyeyim ellerine saglik. Afiyetle ye benim için de.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık Tuhfe benimde ençok sevdiğim yemek fakat evde annemle benden başka yiyen yok fırın iyi fikir.yağda ağır oluyordu.afiyet olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli ve baştan çıkarıcı. ellerine sağlık. bu arada bende hafif olsundire kayanr suya kyup üç dakika haşlıyorum ama fazla değil çünkü fazla olursa fırından erimiş halde çıkabiliyor. ama az bırakılırsa çok hafif ve lezzetli olur. yemek konusunda pek iyi değilim ama denemek isteyen olursa diye yazdım:)) afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik Tuhfe, sahane görünüyor resmen ic acici, Patlican yemeginin her cesidini severim, firinda közlenmis karniyarik fikride cok güzel bilhassa sihhat bakimindan cok yararli, tekrardan ellerine saglik. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bende usenmezsem boyle yaparim, cok hafif ve guzel oluyor, ellerine saglik Tuhfecim, kizartma ile karniyarik in hakki veriliyor ama sonra midenin gazabina ugrayinca bir daha yapmayacagim diyorum :))
    sevgilerimle,
    zeynep

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik cok güzel görünüyor özellikle yapmis oldugun güzel dekorasyon ile :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de karnıyarık severim, ama kızartma kısmını hiç sevmem. Bu fırında közleme ya da Fethiye'nin önerdiği gibi haşlama iyi fikir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Manolya, Münevver abla, Fethiye, Özlem, Özgül, Zeynep abla, Gülşen, Nurdan, Şebboy hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorum bıraktığınız için.

    Sevgiler gönderiyorum, bugün buraya yağan yağmur taneleri kadar. (geceden beri feci yağmur yağıyor!)

    YanıtlaSil
  11. ben patlıcanları közleyince kararıyorlar tuhfe. sen nasıl yaptın da kararmadı? bir püf noktası var mı?

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Saadet, bir püf noktası yok ama sanırım fırınımın özelliğinden kaynaklanıyordur. Fırınım gazlı ve çok eski, artık bu fırınlardan üretilmiyor ne yazık ki! alttan büyükçe bir yuvarlaktan alevler yükseliyor sanki ocak üstünde közlenmiş gibi oluyor patlıcanlar. Patlıcanların bir kaç yerine bıçak ucu ile çizik atıyorum, yağlı kağıt döşediğim fırın tepsisine diziyorum. Arada bir patlıcanları çeviriyorum.

    Fırının içini görüntülersem bloğa ekleyebilirim bir gün.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Saadet, patlicanlarin kararmamasi icin, kabuklarindan arindirdiktan sonra limon suyu sur, patlicanlarin mis gibi durur, asla kararmaz...
    Zeynep

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Tuhfe;Yaptığın karnıyarık yemeğinin çok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum, fotoğrafı da olağanüstü güzel duruyor. Fotoğraflama tekniğin de süper. Kutlarım canım.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  15. @ Burcu yalnız değilsin, oğlum da patlıcanı ağzına almıyor, kıymalarını ayıklıyor ona veriyoruz.

    @ Nazlı, güzel yorumlarından dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Fotoğrafı beğenmene sevindim, pek anlamam ama fotoğrafçılıktan! hem damağa hem göze hitab eden sanatlardan hoşlanıyorum :)

    Sevgiler herkese ♥♥♥

    YanıtlaSil
  16. Zeynep abla, verdiğin bilgiden dolayı teşekkür ederim.

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  17. bayılırım karnıyarığa hele böylesi özenle hazırlanmışı olursa deymeyin keyfime ellerine sağlık cnm :)

    YanıtlaSil
  18. Teşekkür ederim Çiğdem.

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık güzel gözüküyor eminim tadı da göründüğü kadar güzeldir. Közleyip yapmayı hiç denemedim. Anneciğim de suda haşlayıp yapar hafif olsun diye. Öyle de çok güzel oluyor. Ben de közlediğim patlıcanları soyduktan hemen sonra limonlu suya batırıp çıkartırım hiç kararmazlar.Sevgiler,
    Berrin

    YanıtlaSil
  20. Teşekkür ederim Emel ve Berrin.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. tuhfe ve zeynep sorumu cevapladığınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil